Felvásárlási célpont lehet a RIM, ezt a megállapítást az elmúlt egy-két hónapban elég sokat lehetett hallani különböző elemzők, befektetői csoportok részéről, sőt, volt olyan befektető is, aki egyenesen követelte a cég eladását. A társaság részvényárfolyamának görbéje ettől persze úgy néz ki, mint egy kamikaze hullámvasút - most éppen emelkedésben van az árfolyam, bár ebben közrejátszik, hogy az iPhone 4S nem durrant akkorát, mint arra előzetesen számított az iparág.

Tény, hogy a cég sokat vesztett az értékéből az elmúlt időszakban, de még így is jelentős értéket képvisel, többek közt a manapság egyre nagyobb hangsúlyt kapó, kiterjedt szabadalmi portfóliója miatt.

A társaság potenciális vevői közt a különböző pletykálgatások, találgatások során jóformán csak a dalai lámát nem említették még, így egyáltalán nem lepődünk meg, hogy most éppen arról suttognak jól értesült források, hogy a RIM-et a Vodafone Csoport venné meg.

Hogy egy ilyen akvizíciónak mi értelme lenne, azt nem igazán értjük, azon kívül, hogy az angol operátor tradicionálisan jó viszonyt ápol a RIM-mel, semmilyen érvet nem tudnánk felsorolni amellett, hogy az operátor rátegye a kezét egy vendorra, ami mellesleg világszintű szolgáltatást is kínál.

Azt is látni kell ugyanakkor, hogy egy kiterjedt készülékportfóliót kínáló szolgáltató számára nem tűnik túl bölcs döntésnek, ha egy hardvergyártóra tesz fel mindent, pláne ha az a saját zsetonjából egy tetemes mennyiség. Másfelől ne feledjük, hogy a RIM honnan származik, és mit tenne a cég amerikai piacával, ha egyszer csak bejelentenék, hogy egy európai, ad abszurdum ázsiai cég megvette a vállalatot.

süti beállítások módosítása