A Facebook ma már nem csupán egy egyszerű közösségi portál, hanem a mindennapi kommunikációnknak számos aspektusból részét képezi - itt vannak például a facebookos e-mail címek, vagy éppen az ez alatt a poszt alatt is megtalálható kommentdoboz. És itt van a Facebook Messenger is, mely immár BlackBerrykre is elérhető.

A Zuckerberg-birodalom augusztus elején találta ki, hogy üzenetküldő alkalmazást fejleszt több okostelefon-platformhoz, bár akkor még a BlackBerry nem volt fókuszban, ami végülis érthető, hiszen a BBM-et hazai pályán legyőzni nem könnyű feladat, még akkor sem, ha ma már tényleg szinte mindenki ott van a Facebookon.

A kliensnek tegnapra szép csenden mégis elkészült a BlackBerrykre szánt verziója, ami már csak azért is érdekes, mivel a RIM saját fejlesztésű Facebook kliense lényegében mindent tud, amit a Facebook Messenger, utóbbi egyetlen különlegessége, hogy az üzeneteket úgy jeleníti meg, mint bármelyik azonnali üzenetküldő alkalmazás (végülis ettől Messenger).

Ettől függetlenül az app hasznos lehet azok számára, akik sokat üzengetnek a Facebook üzenetküldő rendszerén keresztül, az oldal fejlesztői által készített szoftverrel pedig egy újabb, több száz millió felhasználó által használt üzenetkezelő programmal gazdagodott a platform.

A kliens egyelőre csak a Facebook saját oldaláról tölthető le, az App World repertoárjában nem szerepel. A program letöltése ingyenes.

süti beállítások módosítása