Nem adja fel a PlayBookkal a pozícióharcot a RIM, legalábbis a legfrissebb pletykák szerint a kudarcok és a marketing pofára esése ellenére marad a piacon a tablet, bár a mostani készletsöprésnek is megvan a maga funkciója. Az N4BB forrása szerint ez az lenne, hogy a "régi", gyakorlatilag megbukott PlayBookot teljesen kiárusítsák, hogy átvehesse a helyét egy új, sikeres PlayBook.

Ami egyébként minimálisan fog különbözni a régitől, legalábbis ami a hardvert illeti, tehát egyelőre szó sincs arról, hogy jönne a nagyobb kijelzővel ellátott változat, de még a 3G/4G modul sem biztos - írja a blog. A forgatókönyv szerint a fő attrakció az új, 2.0-s szoftver lesz, vagyis az új PlayBookok már az újabb operációs rendszerrel érkeznek majd gyárilag, emellett változik a csomagolás is.

Ezzel párhuzamosan új marketingstratégiát alakítanának ki Kanadában, ami leginkább több reklámról és remélhetőleg átgondoltabb pozicionálásról szólhat. Ugyanez a híradás számol be arról, hogy a PlayBook OS 2.0-s verziója február 17-én jelenik majd meg, elképzelhető, hogy a relaunch ehhez a dátumhoz lesz köthető. Az újracsomagolás adja az árváltoztatás lehetőségét is, mi azért nem tennénk a nyakunkat rá, hogy a tablet olcsóbb lesz, hacsak nem sikerül a gyártási költségeken jelentősen faragni - ez viszont nem biztos, hogy előnyére válna a PlayBooknak.

Via N4BB.

süti beállítások módosítása