Nincs messze az idő, amikor a BlackBerry App World mobilos alkalmazás-piactéren a bankkártya és a PayPal mellett új, eddig csak hírből hallott módszerrel fizethetünk. A RIM a 3.1-es App World klienssel végre valahára bevezeti, sőt, egyes területeken alapértelmezetté teszi a carrier billinget, vagyis a szolgáltatói számlázást, ami azt jelenti, hogy az előfizetők a hó végi számlával egyenlítik ki az appok ellenértékét.

carrier_ billing_verizon.jpg

Ez a fizetési módszer valójában mindenkinek jó, hiszen az előfizető zsebét nem terheli azonnal a vásárlás, vagyis számlázási időszaktól függően hetekig kvázi ingyen használhatja az alkalmazást. Ebből következik, hogy az ügyfelek bátrabban is vásárolnak így, vagyis többet is költenek, ergo mind az alkalmazás fejlesztője, mind a RIM számára több folyik be a kasszába. Egyes előzetes becslések szerint az operátori számlázással a bevétel 100-300 százalékkal nőhet. Nem is olyan rossz üzlet, nem igaz?

Egyelőre mondjuk aligha kell félnie bárkinek is attól, hogy a carrier billing rövid távon realitás lesz itthon, legalábbis elsőként az ős- App World országok csatlakozására lehet számítani, élükön az USA-val, Kanadával és Nagy-Britanniával, aztán majd szép lassan jönnek a többiek is. Ettől még panaszra nincs okunk, hiszen lassan egy éve nálunk is elérhető az App World - te jó ég, de rég volt!

süti beállítások módosítása