Tegnap jó nagy balhé lett belőle, hogy a Boy Genius Report egy állítólagos jól informált forrást idézve mindenféle érdekességeket írt a RIM jövő évi terveiről, meg úgy általában a csőben lévő termékekről, szolgáltatásokról. Ezek közt szerepelt egyebek mellett, hogy a BlackBerry 10 OS totál csőd, a fejlesztése pedig sehol nem tart, emellett a RIM képtelen megoldani a BIS/BES integrációt az új platformmal. A BGR által megszólaltatott állítólagos felsővezető szerint emellett Mike Lazaridis egyszerűen hazudott, amikor azt állította, hogy az LTE-kompatibilis lapkakészletre vár a RIM, és ezért késnek az új generációs BlackBerryk.

Súlyos állítások, a súlyosságukat pedig csak az jelzi jobban, hogy a RIM először Twitteren, majd hivatalos nyilatkozatban is megszólalt az ügyben. Utóbbi nagyjából így szól magyarul:

A RIM stratégiai döntése, hogy a BlackBerry 10-alapú okostelefonjait LTE-kompatibilis lapkakészletekre építse. Ahogy arról a befektetői tájékoztatónkon is szó volt, a döntéssel kapcsolatos mérnöki, tervezési feladatok, valamint egyéb tényezők jelentős mértékben befolyásolják a BlackBerry 10 okostelefonok megjelenési idejét. Azok a névtelen állítások, melyek mást sugallnak pontatlanok és tévesek. Ahogy azt a RIM korábban kijelentette, illetve Mike Lazaridis is kifejtette a tájékoztató során, a cég addig nem dobja piacra a BlackBerry 10-alapú telefonokat, míg nem készülnek el teljesen, emellett meggyőződésünk, hogy az új architektúra feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a felhasználóinknak az általuk várt élményt nyújtsuk. Minden ezzel ellentétes feltételezés hamis.

Örülünk az új platformunk iránti felélénkült érdeklődésnek, és ígérjük, hogy keményen dolgozunk a következőkben azért, hogy amilyen gyorsan csak lehet, elkészüljünk vele. Ezzel együtt továbbra is tapasztaljuk a nemrég piacra dobott BlackBerry 7-alapú telefonjaink sikerét, és hisszük, hogy ezek a termékek mind az új vásárlók, mind a csaknem 75 millió meglévő ügyfelünk számára nagyon meggyőző ajánlatnak számítanak.

Szóval valaki itt hazudik. Nem szép dolog, különösen így karácsony tájékán. Hogy ezúttal ki a hunyó, azt nem szeretnénk itt és most eldönteni, mindenesetre azt azért nem árt látni, hogy ha a RIM vezetése valóban kamuzik, azzal Lazaridis és Balsillie nem csak a cégük jövőjét kockáztatják, hanem könnyen a rács mögött köthetnek ki. Nem hinném, hogy ez megérné nekik.

Címkék: stratégia rim bgr
süti beállítások módosítása