És máris beköszönt a nyár első hónapja, a június, mely tulajdonképpen különösebb izgalmak nélkül telt, miközben már mindenki javában azt tervezgette, hová megy nyaralni az idén. A hónap kis túlzással a BlackBerry 9900-ról, a RIM májusban bejelentett új csúcsmodelljéről szólt. Például mi is bemutattunk róla néhány exkluzív képet.

Aztán június 16-án egy kicsit átterelődött a szó a PlayBookra, ekkor került ugyanis forgalomba a RIM tabletje az öreg kontinensen, elsőként is Nagy-Britanniában, ahol akkor a legolcsóbb modellért 122 ezer forintnak megfelelő angol fontot kellett fizetni.

Nagyjából ekkor kezdett erősen érződni, hogy a RIM letért az addigi ösvényről, a romló pénzügyi eredmények és kilátások kapcsán előkerült, hogy a befektetők változtatásokat eszközölnének a menedzsmentben, így elsősorban szétválasztanák az elnök-vezárigazgatói pozíciókat a cégnél.

Júniusban röppent fel először az a pletyka, hogy a RIM idén nem nagyon akarja továbbfejleszteni a PlayBook-termékvonalat, legalábbis új hardverváltozat nem készül a tabletből, helyette inkább a telefonok fejlesztésére koncentrálnak a cégnél. Ez olyannyira bejött, hogy mostanra nemcsak a fejlesztést, hanem kis túlzással a gyártást is beszüntették a kanadaiak, hiszen hegyekben állnak a PlayBookok a raktárban.

A júniusi BB-celeb az áprilisban tartott angol királyi esküvő egyik sztárja, Vilmos herceg sógornője, Pippa Middleton volt.

süti beállítások módosítása