A RIM felsővezetése nemrég úgy nyilatkozott, hogy még idén hét új BlackBerry lát majd napvilágot, ezek közül eddig egyet jelentettek be hivatalosan, szóval meglehetősen sűrű harmadik-negyedik negyedévnek néznek elébe a kanadaiak. Egyre több jel utal arra, hogy a hét újdonság közt a Bold 9900 mellett lesz legalább mégegy érintőkijelzős-QWERTY hibrid, szintén Bold márkanéven.

A BlackBerry 9790, vagy kódnevén Bellagio annyira rejtélyes holmi, hogy még a tűzhöz igazán közel álló források is csak vonogatják a vállukat a hallatán. Pedig a 9790 alapvetően illik abba a szegmentációs politikába, amit a RIM az utóbbi időben követett, gondoljunk csak az itthon nem kapható Bold 9650-re.

A készülékről most néhány új bemutatóvideó látott napvilágot, vagyis most már szinte biztos, hogy nem kamu a 9790. A videók kapcsán egy érdekességet mindenképpen felfedezhetünk a telefonon: az eddig megszokott gyakorlattal ellentétben a RIM a készülék alján helyezi el a microUSB csatlakozót. Ezt leszámítva a telefon alapvetően a régebbi Bold, tehát a 9700/9780 vonalat követi formavilágát tekintve, és vélhetően az ára is inkább ezekhez, mintsem a csúcskategóriát jelentő 9900-hoz fog közelíteni.

Megjelenési időről egyelőre semmi infó, de azért mi már most is kíváncsiak lennénk a véleményetekre: nektek bejön ez a kialakítás, vagy inkább fizetnétek többet a 9900-ért?

Via CrackBerry.

Címkék: blackberry bold 9790

Tudtuk, hogy el fog jönni ez az idő, hiszen a RIM korábban bejelentette már, hogy lesz a PlayBookra egy Android futtatókörnyezet, de nem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar eljön az az idő. Az Android App Player nem hivatalos, fejlesztői változata tegnap esete került fel az internetre (letöltési linkek a programot kiszivárogtató N4BB! oldalán), biztos, hogy az éjszaka egy szemhunyásnyit sem aludtak a kísérletező kedvű PlayBook-tulajdonosok.

Persze ezzel még nem jött el a kánaán és a szoftveráradat a PlayBook-tulajok számára, hiszen az androidos appok futtatása azért egyelőre kissé körülményes, valamint a futtatókörnyezet is szaggat, de legalább működik.

Az Androidra fejlesztett alkalmazások futtatásához először is fejlesztői módba kell kapcsolni a PlayBookot, valamint telepíteni kell az Android SDK-ból a platform tool csomagot, illetve a Java JDK-t. A programok futtatásához szükséges további lépések az N4BB! bejegyzésében olvashatók, mindenesetre mérget azért senki ne vegyen rá, hogy ezzel a módszerrel minden androidos szoftver elindul majd a PlayBookon.

Update: A RIM máris reagált arra, hogy kijutott a kontrollált zónából az Android App Player. A cég szerint a program egy korai, hibáktól hemzsegő bétájáról van szó, ezért senkinek nem ajánlják a telepítését. Az első publikus béta megjelenését még a nyárra ígérik a kanadaiak.

Eddig nem volt teljes a támogatás, mostantól azonban az összes magyar ékezetes karaktert ismeri a PlayBook, mely a héten teljes magyar lokalizációs támogatást kapott. A mellékelt kép tanúsága szerint aki mindenáron ékezetekkel akar szenvedni a tableten, lelke rajta, megteheti.

A PlayBookhoz a hét elején kiadott rendszerfrissítés egyébként tegnap óta újra elérhető, a verziószám ugrott 1.0.7.2670-re - a gyors átmeneti frissítéssel a RIM a BlackBerry Bridge-dzsel kapcsolatos problémákat oldotta meg. A telefon és a tablet szinkronizációs alkalmazása is frissült ezzel egy időben, a szinkronizációs folyamat pedig olvasói beszámolók alapján minden eddiginél gyorsabb lett, és a régebbi telefonokon (pl. Bold 9000) is megfelelő sebességgel használható.

Alakul ez.

Kösz a képet és az infót maz-nak!

Ehhez nem nagyon tudunk mit hozzátenni, bár akinek nem lenne egyértelmű, annak kedvéért leírjuk, hogy a képen látható hölgy Larissa Riquelme színésznő-modell, akit a Copa América elődöntőjén, a Paraquay-Venezuela meccsen kaptak le a fotósok a BlackBerryjével, amit a létező legjobb szilikontokban tart a hölgy.

Via Velvet.

Ismét egy újabb, még nem kapható BlackBerryről mutatunk videót nektek, ezúttal a Torch 2 van terítéken. A felvétel azonban annyiban mindenképpen érdekes, hogy az új modellt a régi mellé teszik, így nagyjából képet kaphatunk arról, mit nyújt az erősebb hardverrel és új operációs rendszerrel ellátott telefon az előző generációhoz képest.

A Torch 2 így eme videót látva azért nem tűnik számunkra olyan hatalmas előrelépésnek, a bugoknak láthatóan egyelőre se szeri, se száma, de szavazzunk bizalmat a RIM-nek, a végleges, kereskedelmi forgalomba szánt változatoknál már nem fognak jelentkezni.

Via TechnoBuffalo.

Címkék: 2 blackberry torch os7

A chatmániások számára remek hír, hogy már csak egy hetet kell vári, és az N4BB forrásai szerint elérhetővé válik az App Worldben a BlackBerry Messenger legújabb, 6-os főverziója. A hosszú ideje bétatesztelés alatt álló app érkezéséről állítólag maga a RIM tájékoztatott ki egy szűkebb felhasználói, tesztelői kört.

A tájékoztatás egyébként azt is megemlíti, hogy a BBM6 az OS7 operációs rendszerkörnyezet szerves részeként jelenik meg egyben, ami legalábbis arra a feltételezésre ad okot, hogy TALÁN jövő szerdától akár már kapható is lesz az első új telefon, feltételezhetően a BlackBerry 9900.

Az új BlackBerry Messenger egyébként több érdekes újdonsággal is kecsegtet (kapcsolt alkalmazások, jobb csoportkezelés stb.), de alapvetően ugyanarra a jól bevált receptre épít, aminek alapján most nagyjából 45 millió elégedett BBM-felhasználónak főz a RIM.

Ebben a verzióban egyébként vélhetően még nem lesz benne az a zenemegosztó szolgáltatás, amiről korábban itt a BerryBlogon is megemlékeztünk, ettől függetlenül nem kizárt, hogy fog olyan izgalmakkal szolgálni a közeli jövőben a platform, ami miatt érdemes lesz tovább használni a BlackBerry Messengert.

Via N4BB.

süti beállítások módosítása