Csak a héten jelentették be, de máris megérkezett hozzánk az Orlando, vagyis a BlackBerry 9380, a RIM első teljes érintőkijelzős Curve-szériás telefonja. Máris nekikezdünk a nyúzásának, hogy mielőbb leírhassuk Nektek a tapasztalatainkat, de addig is így első ránézésre a telefon a 9360-hoz hasonlóan meglepően erős középkategóriás megoldásnak tűnik, hibátlan anyaghasználattal és gyors interfésszel.

A többit nemsokára, addig is tartsatok velünk!

Címkék: orlando curve 9380

Egy mobiltelefonokkal igénybe vehető üzleti szolgáltatásokban utazó cég kutatása szerint üzleti berkekben az iPhone már népszerűbb, mint a BlackBerry...

 

 

 

...a céget iPass-nek hívják. :)

Tegnap a Vodafone háza tájáról szolgáltunk csupa jó hírrel, ma a Telenortól jelentkezünk egy fontos információval: a kék logós szolgáltató jövő keddi árlistájában ha minden jól megy újabb modellel bővül a BlackBerry-portfólió, jön a Curve 9360, a RIM vadonatúj, vékony és elegáns középkategóriás készüléke!

Könnyen elképzelhető, hogy a Telenor lesz az első szolgáltató itthon, amely forgalomba hozza a készüléket, a Vodafone ugyanis tudomásunk szerint a Bold 9900-zal nyit, várhatóan szintén egy-két héten belül, majd a 9810-es Torch-csal folytatja a sort. A T-Mobile-nál szintén kapható lesz az új Curve, egyelőre azonban korántsem biztos, hogy jövő héten a boltokba kerülhetnek az első szállítmányok - igaz, ez legutóbb a Telenornál sem jött össze időben, szóval a jövő keddi premier sem száz százalék még.

Árakat egyelőre nem tudunk mondani, amint az árlista publikussá válik, jövünk a részletekkel!

Címkék: telenor curve 9360

Szóval ahogy ígértük, most jöjjön a beszámoló a Deák Ferenc utcában található Vodafone Smart Store-ról. Az elég újszerű elrendezésű üzletben több mint száz okostelefon és tablet van kiállítva, mindegyik működik és kipróbálható, valamint mindegyik pulton van egy Galaxy Tab, amivel részletes információk kérhetők le a pultra helyezett készülékekről.

A BlackBerryk is külön pultot kaptak, méghozzá elég jó helyen, majdnem az üzlet közepén - most tekintsünk el attól az apróságtól, hogy a bemutatófelületen megosztozik a RIM a Huawei-jel.

A pultra egyelőre a 9780-as Boldok, és a régebbi Curve-ök (8520) vannak kihelyezve, illetve kakukktojásként rátaláltunk egy BlackBerry 9810-re is, amit pár héten belül kezd forgalmazni a Vodafone. Apró baki, hogy a telefonhoz kirakott papírcímke szerint ez egy BlackBerry 9800, de szóltunk, hogy ez az információ kissé hibádzik, szóval nem kizárt, hogy korrigálják majd.

Amint azt korábban írtuk, a tabletek közt meg ott van a PlayBook, igaz azt nem lehetett bekapcsolni, de majd valószínűleg azt is ki lehet próbálni idővel. Ha van kedvetek, nézzétek meg személyesen is a shopot, tényleg különleges. Bővebb információ a http://vodafonesmartstore.hu/ oldalon.

Ma elmentünk a Vodafone Smart Store megnyitójára, ahol olyan híreket kaptunk az illetékesektől, amire a legkevésbé sem számítottunk. Kezdjük ott, hogy egy elég modern és előremutató üzletről van szó, ahol kiemelt helyen vannak kiállítva többek közt a BlackBerryk is (erről majd később), viszont ha nem szólnak, észre sem vesszük, hogy a kiállított tabletek közt egy PlayBook is rejtőzik! Wow!

Lényeg, hogy gyorsan utánajártunk a dolognak, mégis mit keres egy budapesti Vodafone szaküzletben egy PlayBook: Richard Sherwood, a szolgáltató lakossági üzletágának vezérigazgató-helyettese elárulta nekünk, hogy a Vodafone egy-két héten belül megkezdi a tablet magyarországi árusítását!

Tekintve, hogy eddig csak magánimportból lehetett hozzájutni a RIM hányattatott sorsú tabletjéhez itthon, ez mindenképpen óriási hír, pláne mivel úgy karolja fel egy mobilszolgáltató a PlayBookot, hogy azzal valójában nem is lehet mobilhálózatra csatlakozni. Viszont a mellé eladott BlackBerryvel lehet. 

Az árakról és a pontos elérhetőségről (például hogy milyen üzletekben lesz készleten PlayBook) egyelőre semmit nem tudni, de lényeg, hogy karácsony előtt biztosan hozzáférhető lesz a Vodánál a cucc! Éljen!

Címkék: vodafone playbook

Most, hogy a héten hivatalosan is elrajtolt a BlackBerry 9380 és a 9790, különböző szakmai körökben felvetődött a téma, hogy ezzel tényleg vége van-e a RIM Java-alapú OS-ekhez kötődő korszakának. Az ősszel a 7-es verzióhoz elérkezett BlackBerry OS tényleg nem mai gyerek már, hiszen a fejlesztése idestova tíz éve zajlik, és míg eleinte kifejezetten modern és előremutató volt, mára megvannak a maga nyilvánvaló korlátai. Például nem fut rajta az Angry Birds.

Az OS7-es termékvonal a héten bemutatott két modellel öttagúvá bővült, ha emlékeztek, először érkezett a 9900, majd egy időben a 9850/60 és a 9810, kicsit később pedig a 9350/60/70. De vajon ezzel tényleg vége van-e, a BBX-es újdonságokig most már ne számítsunk további újdonságokra?

Az első BBX-es modellek érkezésének pontos időpontját egyelőre nehéz előre látni - az optimista jóslatok jövő májust emlegetnek, a pesszimistábbak szerint a szeptember sem kizárt -, egyvalamiben viszont szinte biztosak vagyunk: jön még OS7-es BlackBerry, és több okunk is van ezt feltételezni.

Egyrészt mert ezt csiripelik a verebek.

Másrészt a RIM egy szóval sem állította, hogy ejti a Java-alapú OS-re építkező termékvonalat, ahogy a Nokia sem mondta, hogy a Windows Phone felkarolásával lemond a Symbianről. Az ökoszisztémát, és a BBX-et úgyis úgy kell megalkotni, hogy átjárhatóság legyen a régebbi és az új platform közt, hiszen kevéssé valószínű, hogy egyszerre cseréli le hetvenmillió felhasználó a telefonját - igazából ezt egy gyártó tudja csak elérni, de az sem hoz ilyen számokat.

Harmadszor pedig ott az új, egységes dizájn, amit a 9360 és a 9850 képvisel, és amiből hiányzik még legalább egy csúszka. Oké, hogy itt a 9810, de biztosak vagyunk benne, hogy a RIM a BBX-es vonal megjelenéséig bedob még itt is egy kis vérfrissítést, hiszen a 9810-es Torch dizájnja egy idestova kétéves vonulatot követ. Nem mintha ettől rossz lenne, csak lassan megérett a ráncfelvarrásra.

Szóval ha tippelnünk kéne, azt mondanánk, biztosan érkeznek még új OS7-es BlackBerryk a piacra, aztán meglátjuk, a kanadaiak is így akarják-e.

Szerintetek a BBX-es készülékekig várhatunk még valamit a RIM-től?

Címkék: blackberry os7 bbx
süti beállítások módosítása