Nem vagyok különösebb híve az ilyen év végi nagyszabású lezárásoknak, de mivel ez az év a BerryBlog első teljes éve volt, pár sorban érdeme elbúcsúztatni 2011-et. Álljatok fel, hallgassátok meg a himnuszt (a magyart, majd a kanadait), és hangosan olvassátok fel az alábbi sorokat:

happynew2012.jpg

Kedves BlackBerry-felhasználók, barátaink!

 

Az új év első órájában szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy szóljunk hozzátok, mint a magyarországi okostelefonos közösség egyik legösszetartóbb, legjobb csapatához.

A tavalyi év nehéz év volt a BlackBerry márka számára, de az összetartás és az összetartozás a legnehezebb időkön is átvezetett minket, hogy egy jobb, minden szempontból gyümölcsözőbb esztendőbe érjünk át. Meg különben is, a 2012 legalább nem prímszám, már eleve mennyivel jobban mutat a naptárban.

Előrebocsátom, nem lesz könnyű dolgunk jövőre sem, bár nemrég sikerült olyan stratégiai megállapodásokat kötnünk, melynek segítségével még erősebbé, még ismertebbé tehetjük a BlackBerry márkát Magyarországon. 

Kívánunk ehhez mindenkinek erőt és kitartást - szükség lesz rá -, sok új BlackBerryt és BBM-ismerőst, sok új közösségi élményt, legyen szó virtuális, vagy személyes közösségről.

Mindeközben ne feledkezzünk meg azokról, akiknek nem jutott BlackBerry és kénytelenek androidos vagy iOS-es okostelefonnal élni az életüket, feléjük tanúsítsunk mindig megértést, toleranciát és biztosítsuk őket befogadókészségünkről. Hiszen senki sem lehet tökéletes - mi sem vagyunk azok.

Eredményekben, sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk mindenkinek, legyen akármilyen okostelefonja, éljen bár Magyarországon, vagy külföldön, tartozzon bármilyen szolgáltatóhoz!

 

B.Ú.É.K!

 

Tom & Berry

Itt a december (pontosabban már vége is van), ezzel véget is ér a tizenegy nappal ezelőtt kezdődött sorozatunk, mely a BlackBerry márka körül idén történt eseményeket foglalja össze. A december a BerryBlognak is jelentőségteljes időszaknak számított, hiszen ebben a hónapban lett a blog egyéves, és elindult az ország első, kifejezetten BlackBerrykre szakosodott webáruháza, a BerryBolt is.

Volt egy játékunk is, mely a BBM-et igyekezett népszerűsíteni, voltak értékes nyeremények, többek közt egy BlackBerry 9900, mely végül két hét küzdelem után jó kezekbe került, erről a szintén decemberi találkozónkon meggyőződhettünk. Ezúton köszönjük mégregyszer mindenkinek a részvételt, és a felajánlott díjakat!

A hónap során szép csendben megjelent a szolgáltatóknál egy csomó új, régen várt OS7-es BlackBerry, így mára mindenhol lehet már 9900-at, 9360-at és két helyen 9810-et kapni.

Novemberben az első QNX-es BlackBerryről, a Londonról látthattatok képeket, decemberben pedig egy egész érdekes formájú csúszka, a Milan tervfotója került terítékre. Kíváncsian várjuk, valóra válnak-e ezek a tervek, mindenesetre a forrásaink arról tájékoztattak minket, hogy a látványterv valós, a Milan pedig létező termék (lesz).

Decemberben kiderült, hogy a RIM kénytelen lesz felhagyni a nagyjából egy hónapja bevezetett BBX márkanév használatával, és mostanában azt rebesgetik, hogy a BBM-et is elveszíthetik. Ez utóbbival kapcsolatban azért elég biztosan látszik az ügy kimenetele, bár a BBX-nél is ezt láttuk.

Bár a hónapból még egy nap hátra van, megkockáztatjuk, hogy most már semmi érdekes nem fog történni, új BB-celebünk sem lesz már idén, szóval decemberben egy magyar szépséggel zárunk, ő nem más, mint Zimány Linda, akinek állítólag nem is BlackBerryje van, de mi úgyis tudjuk, hogy Linda egy BlackBerry 9900-zal nyomul. 

Holnap még egyszer beköszönünk, aki előszilveszteri buliba tart vigyázzon magára és a BlackBerryjére, tartogasson kis energiát holnapra is!

Megmondom őszintén, olykor nekem is nehezemre esik kiigazodni a RIM négyszámjegyű BlackBerry-típusjelölésén, pláne úgy, hogy a gyártó a márkaneveket is újabban össze-vissza adja a készülékeknek (lásd Torch termékvonal). Meggyőződésem, hogy ennek a QNX-es korszak eljövetelekor véget vet a gyártó, de azért vannak ennek homlokegyenest ellentmondó pletykák, vagy utalások is.

asurion_lista.jpg

Itt van például az Asurion nevű biztosítócég adatbázisa, melyben egy titokzatos BlackBerry is szerepel, 10000-es modellszámozással. Na ez már viccnek is rossz, csak valami tévedés lehet. A telefon az Asurion adatbázisa szerint Torch márkanéven kerülhet forgalomba, így élünk a gyanúperrel, hogy valaki a Milan kapcsán keveri a szezont a fazonnal, mindenesetre a lista hitelességéről sokat elárul, hogy szerepel benne az iPhone 5 is.

Szerintetek lesz ötszámjegyű típusjelzés a RIM-nél?

Via N4BB!

A BlackBerry készülékek és a RIM idei történéseit összefoglaló sorozatunk utolsó előtti részéhez érkeztünk, mindjárt vége az évnek, kezdődik 2012, ami meggyőződésem szerint további sok izgalmat és érdekességet tartogat majd a számunkra. A november itthon leginkább az új OS7-es készülékekkel kapcsolatos felfokozott várakozásról szólt, az újdonságok csak nem akartak megjelenni a szolgáltatóknál, persze a leleményesebb és türelmetlen vásárlók addigra megszerezhették őket máshonnét.

November közepén kiszivárgott az első kép az egyik új generációs BlackBerryről, amely egyelőre a London kódnevet viseli, és legfőbb ismertetőjegye, hogy nincs rajta fizikai billentyűzet. Aztán persze lehet, hogy mire megjelenik az újdonság (jövő év második fele), addigra tök máshogy fog kinézni, mindenesetre nagyon reméljük, hogy a Bold-termékvonal sem tűnik el a süllyesztőben.

Szintén november közepén a RIM teljesen váratlanul bejelentette a Bellaggio-t (9790) és az Orlandót (9380), az egyik a 9900 kisöccsének tekinthető, a másik inkább egy mini Torchnak - mindkettő a közép- felső középkategóriában igyekszik híveket toborozni a márkának. Indonéziában előbbinek ez olyan jól sikerült, hogy a készülékért sorban állók kis híján agyontaposták egymást.

Novemberben bombaként robbant a hír, hogy a Vodafone elkezdi árulni a PlayBookot, a RIM első tabletjét - a kütyü azóta már kapható, egyedül a Smart Store nevű budapesti üzletben, de inkább nem mondjuk meg az árát, mert még a végén rajtunk vezetődik le a népharag.

A novemberi BB-celeb - csak hogy a lányok kedvében is járjunk kicsit - Clive Owen volt.

Új hét, új BB-celeb, ezen a héten a Mission Impossible szuperügynöke, egyben a szcientológia egyház prominens alakja, Tom Cruise került egy fotós közelébe (vagy fordítva), amint éppen a BlackBerryjén mutogat valami érdekességet (lehet, hogy egy új, titkos akció részleteit, kissé földhözragadtabb képzelettel a kislánya fotóit) színész kollégájának, Anil Kapoornak.

cruise.jpg

Cruise-nak egyébként - bár ez nem jön át egyértelműen a képen - egy BlackBerry 9900-a van, amit fekete kemény tokban tart, ezért nem látszik a telefon jellegzetes fém kerete. Bölcs előrelátás, a rengeteg akció során a telefon könnyen kipottyanhat a kézből/zsebből, a tok ilyenkor kifejezetten jól jöhet.

Címkék: celeb tom bb cruise

Lassan vége az évnek, itt az októberi összefoglaló, ez már-már olyan közeli időszak, hogy még most is élénken él az emlékeinkben, nem feltétlenül pozitív élmények társításával. De kezdjük inkább a jó dolgokkal, hiszen nálunk volt a hónap elején a BlackBerry 9360, amiről alapvetően továbbra is csak jókat tudunk elmondani, ráadásul elvileg most már mindhárom mobilszolgáltatónál kapni a telefont, egész megfizethető áron.

Bár a RIM-hez sok köze nincs, ebben a hónapban a mobilipar hírei közé egy szomorú aktualitás is bekerült: október elején elhunyt Steve Jobs, aki a szakmára jelentős befolyással bíró kevés cégvezetők egyike volt. Még mindig köszönjük neki az iPhone-t, és az iPadet.

Október 10-én aztán elkezdődött a RIM fennállásának eddigi legnehezebb pár napja, ezen a napon omlottak ugyanis össze a vállalat által Európában üzemeltetett szolgáltatás-szerverek. A kálvária végül három napon keresztül tartott, utána ünnepelt az egész világ, de legalábbis a BlackBerryt használó fele mindenképpen.

Nem sokkal később a RIM sűrű elnézések közepette felajánlotta, hogy egy száz dollár összértékű alkalmazáscsomaggal kárpótol mindenkit, akit érintett a leállás (és eléri az App Worldöt). Éppen tegnap szóltunk, hogy ezeket az appokat már csak szombatig lehet elérni, utána megszűnik a lehetőség, szóval siessetek!

Ebben a hónapban volt a DevCon Americas is, a RIM fejlesztői konferenciája, ahol bemutatkozott a BBX, mint márkanév, ezen kívül sok bréking infót nem hallhattunk. Aztán a BBX kapcsán máris jelentkezett egy cég, hogy a márkanevet ők már jóval korábban bejegyezték a platformfüggetlen programozási nyelvükhöz. Később aztán bármilyen meglepő is, de igazuk lett.

A hónapra a koronát végül az tette fel, hogy a RIM hivatalosan is bejelentette: az eredetileg a DevConra várt új PlayBook OS, mely a 2.0-s verziószámot viseli, és egy csomó hiányosságot pótol az eredeti változatból, csak jövő februárban jelenik meg.

A hónap végén többen azt a véleményt hangoztatták, hogy a RIM-en ezek után csak a csoda segíthet, az októberi BB-celeb éppen ezért stílszerűen Uri Geller parafenomén lett.