A hétvége talán egyik legfontosabb híre, hogy az utóbbi napokban a Twitter megtagadta a hozzáférést az olyan, BlackBerryken rendkívül elterjedtnek minősülő twitter-kliensek számára, mint az ÜberTwitter, vagy a Twidroyd. Bár nálunk a mikrobog-használat kevéssé népszerű, a tiltás összességében számos hazai felhasználót is érint.

Az ÜberTwittert fejlesztő ÜberMedia tegnap sajtóközleményt adott ki, melyben kifejtette, a Twitter azért függesztette fel a kliensek hozzáférését, mert úgy vélik, az ÜberMedia több ponton megsérti a szolgáltatás felhasználási feltételeit. Hogy konkrétan mik ezek a pontok, arról nem nyilatkoztak a készítők, hozzátették azonban, hogy a kért változtatásokat átvezették, és hamarosan megkezdődik a módosított alkalmazások terjesztése.

A Twitter ezzel együtt az ÜberTwitter név használatát is kifogásolta, ennek hatására a program neve változni fog, valószínűleg ÜberSocial-re. Hogy mindez milyen fényt vetít az egyik legnépszerűbb, BlackBerry-specifikus Twitter-kliens jövőjére, egyelőre nem tudni, mindenesetre a RIM gyári Twitter-alkalmazásán túl így is marad szép számmal alternatíva (pl. Seesmic, TweetDeck)...

Ismét szolgálati közleménnyel szakítjuk meg adásunkat: mivel holnaptól péntekig a BerryBlog stábja nem tartózkodik az országban, ezért nem várható a blogon több frissítés ezen a héten. Jövő hétfőtől azonban szokás szerint ismét jelentkezünk.

Addig is mindenkit üdvözlünk Isztambulból!

A RIM akvizícióinak az utóbbi hónapokban se szeri, se száma, a vállalat ráadásul a jelek szerint lelkesen folytatja a vásárolgatást: ezúttal a Gist nevű, social media aggregátor platformot fejlesztő cégre tették rá a kezüket a kanadaiak. Hogy mindez miért jó nekik, arról egyelőre nehéz konkrét fejtegetőzésekbe bocsátkozni, mindenesetre várhatóan tovább javul majd a BlackBerryk közösségi integrációja a jövőben, ami talán a Social Feeds alkalmazás és a névjegyzék új alapokra helyezésével valósul majd meg.

Addig is itt egy kilencven másodperces gyorstalpaló arról, mi is az a Gist:

Jó-jó, belátjuk, hogy a BlackBerry Torchról 2011 februárjában tapasztalati blogbejegyzést írni nem a legidőszerűbb, hiszen egy alsó hangon is féléves készülékről van szó. Ez van, nem jutottunk hozzá korábban, ráadásul tavaly december előtt még a BerryBlog sem létezett, szóval nem is késtünk olyan sokat azzal, hogy bemutassuk nektek a RIM aktuális csúcsmodelljét.

A Torch bemutató apropóját tulajdonképpen az adta, hogy a telefon csak most jelent meg hazai szolgáltatói kínálatban, mi meg különböző okokból jobban szeretünk mobilszolgáltatóknál telefont vásárolni, hozzátéve, hogy szerintünk a világon semmi kivetnivaló nincs abban, ha valaki hónapokkal ezelőtt hazai forrásból hozzájutott egy AT&T-s változathoz.

A hazai T-Mobile által forgalmazott Torch egyebek mellett annyiban mindenképpen különbözik az AT&T-s variánstól, hogy értelemszerűen nincs rajta AT&T logó, sőt, az eddig megszokottakkal szemben semmilyen logó nincs rajta, a dobozon se (a BlackBerry logót leszámítva). A branding nagyjából annyiból áll, hogy induláskor rövid ideig egy T-Mobile logót kell bámulni a kijelzőn, a böngésző pedig tele van fixen bedrótozott TMO-s linkekkel, valamint a gyári app mellett külön van egy w'n'w böngésző is, ami annyiban különbözik a gyáritól, hogy nem BIS-t használ, hanem a mindenki számára elérhető TMO-s APN-en keresztül megy ki a netre.

Most már biztos, hogy szívünkbe zárjuk Barcelonát, nem csak a katalán főváros eredendő szépségei miatt, hanem azért is, mert a barcelonai Mobile World Congressen végre hivatalosan is bejelentették, hogy a BlackBerry App World újabb 27 országban nyitotta meg kaput, köztük Magyarországon!

Az App World ugyan már hetek óta működik itthon, mostantól azonban száz százalékig biztosak lehetünk benne, hogy nem csak valami véletlen, vagy rossz tréfa áldozatai vagyunk. Egyébként akár büszkék is lehetnénk, hiszen olyan országokkal egy kalap alatt kerültünk be az immár több mint száz piacot tartalmazó listára, mint Finnország, Norvégia, Dánia vagy Svédország. A RIM szerint amúgy az App Worldből jelenleg naponta nagyjából kétmillió alkalmazást töltenek le, a választék pedig eléri a 20 000 darabot.

A hivatalos bejelentéssel együtt mostantól nem kell semmiféle trükkhöz folyamodni, az App World kliens bármelyik magyar szolgáltatónál regisztrált BlackBerryre letölthető a http://www.blackberry.com/appworld címről, a böngésző nem fogja többé nem támogatott készülékre hivatkozva visszautasítani a lekérést!

Nagy nap ez a mai emberek!

Címkék: world blackberry app

Ma elkezdődött Barcelonában a Mobile World Congress, amin mint minden évben, természetesen idén is részt vesz a RIM, mely a 2011-es kiállításra is tartogatott némi újdonságot. A kanadaiak ezúttal a PlayBook hype-ot próbálják erősíteni azzal, hogy bejelentették: idén legalább négy modellel lesz jelen a választékban a tablet, ebből három (valójában csak kettő) 4G-s hálózatokkal is kompatibilis lesz.

A RIM ma kiadott sajtóközleménye szerint a gyártó az év második két további tabletet dobna piacra az eddig megismert, még ebben a negyedévben érkező Wi-Fi hálózatokkal kompatibilis, valamint a Sprint számára készülő WiMax-modell mellett. A két új típus közül az egyik HSPA+ kompatibilis modemet kap majd, a mások pedig LTE-hálózatokra is tud majd csatlakozni - ezek alapján nem nehéz kitalálni, hogy előbbi alighanem a T-Mobile USA előfizetőit célozza majd, utóbbi pedig alighanem a Verizon Wireless ügyfelei számára jöhet jól. A tengeren túlról beszélünk, ugyebár.

Bár európai kiállításról van szó, egyelőre továbbra sincs infó arról, hogy a PlayBook az európai piacokon mikor debütálhat, nem beszélve a keleti végekről. Mi mindenesetre várunk és remélünk.

süti beállítások módosítása