A RIM sok szempontból speciális cég az IT-szektorban mind termékportfólióját, mind struktúráját tekintve - utóbbiba beleértve a vezetést is. A cégnek két társelnök-vezérigazgatója van, Mike Lazaridis és Jim Balsillie, ők ketten alapították 1984-ben a társaságot, és azóta minden operatív döntésben a legfelsőbb szinten képviseltetik magukat.

stymiest.jpg

Nem titok, hogy a részvényesek és befektetők szerint az utóbbi időszakban ez nem bizonyult túl jó ötletnek, ezért mindenki, akinek pénze áll a RIM-ben, igyekszik megtalálni a módját annak, hogy Lazaridis és Balsillie befolyását csökkentsék. Erre lehet egy megoldás az elnök-vezérigazgatói pozíció szétválasztása, ami a legfrissebb pletykák szerint hamarosan megtörténhet, a társaság elnöke pedig az igazgatótanács egyik női tagja, az 55 éves Barbara Stymiest lehet.

A kilenctagú igazgatótanács tagja a két jelenlegi elnök is, akik állítólag készek átadni a stafétát Stymiestnek, az ezzel kapcsolatos döntés már meg is született, már csak a részletek kidolgozása, valamint a bejelentés van hátra.

Balsillie és Lazaridis egyébként idén összesen 1 dollár fizetést kap a RIM-től, a két vezető állítólag önként mondott le az ez évi anyagi juttatásairól - a cég részvényeinek összesen 12 százalékát birtokló párosnak a fenti döntéssel nem csak az anyagi helyzete lehetne rosszabb, hanem valamivel kisebb befolyásuk is lenne a cég irányításában, bár az igazgatótanácsi pozíciót aligha kell majd feladniuk.

Szerintetek ez a lépés milyen hatással lehet majd a RIM középtávú jövőjére?

Via Financial Post.

Címkék: elnök RIM
süti beállítások módosítása