Pedig nem is volt tegnap piacnap, mindenesetre már megint áruba bocsátanák a RIM-et, legalábbis BGR egy elég érdekes forgatókönyvvel hozakodott elő "bennfentes forrásaira" hivatkozva: a blog szerint a kanadaiak bármit is mondanak, minden erejüket megfeszítve azon vannak, hogy a befektetőket kártalanítsák, és ebben a mindenben benne van többek közt az is, hogy egyes részlegeket, vagy akár a komplett céget eladnák, ha úgy adódik. És ha már lehet választani, a vevő elsődlegesen a Samsung legyen. Ijesztő, mi?

A vállalat vezetése állítólag nagyjából 12-15 milliárd dollárt kérne a teljes cégért, ami egyébként most tokkal-vonóval nagyjából 8,5 milliárdot ér - az alku többek közt éppen ezért, vagyis a magas árszint miatt nem köttetett meg eddig. a BGR szerint a Samsungnak leginkább a BBM megszerzése lenne a legnagyobb nyereség a dealben, ami nyilván orbitális baromság, legalábbis a RIM a vállalati szegmens révén sokkal többet hozhatna a konyhára a koreaiaknak, nem beszélve a manapság annyira felértékelődött szabadalmi portfólióról. 

A magam részéről nagyon remélem, hogy ez az egész ügy ahhoz hasonló végkifejlettel bír majd, mint a Vodafone-féle felvásárlási spekuláció, amiből persze nem lett semmi (valószínűleg soha nem is volt komolyan terítéken). A Samsung érdemeit nehéz elvitatni, a legnagyobb okostelefon-gyártóról beszélünk (hogy hogy jutott ide a cég, az más kérdés), mégsem hiszem, hogy a BlackBerryk számára a koreai-kanadai házasság kecsegtető végkifejlettel járna. 

De hajlamos vagyok inkább azt gondolni, hogy a BGR jól megetetett mindenkit, aminek a RIM végeredményben örülhet, hiszen a cég papírjainak árfolyama egy nap alatt több mint 8 százalékot emelkedett a New York-i értéktőzsdén.

Via BGR.

Update: A Samsung és a RIM közben egyaránt tagadta a hírt. Akkor ennyit erről, kellemes szerdát mindenkinek!

süti beállítások módosítása