Bevallom nem tartozom azok közé a felhasználók közé, akik stopperrel, de legalábbis külön alkalmazással mérik, hogy a telefonjuk akkumulátora milyen ütemben merül, és ennek az egész perverziónak különösen szoftverfrissítés után hajlamosak hódolni. Amíg az irodában vagyok, a 9900-am az asztali bölcsőben ül szinte folyamatosan, többnyire csak hétvégente szembesülök vele, valójában mennyit is megy a telefon akkumulátorról.

bold9900_battery.jpg

Anno a Bold 9900-at rendkívül sokat szidták a gyenge akkumulátor miatt - volt akinél a telefon egy teljes napig sem volt képes üzemelni. Én mondjuk ezt már eleve rendkívül furcsának tartom, de bizonyos használati helyzetekben, illetve a rádiós hálózat minőségétől függően ez ma minden modern telefonnal előfordulhat. Aztán jöttek-mentek az új frissítések a telefonhoz, elhangoztak mindenféle pozitív jóslatok a 7.0-s rendszerfrissítés újabb kiadásaival kapcsolatban, a csoda azonban csak elmarad.

A 7.1-es buildek - melyekből egyelőre csak hivatalosan nem támogatott, kiszivárgott verzió létezik - megjelenésével azonban valami megváltozott, ezt még én is észrevettem. A telefon a korábbi egy-másfél nap helyett a két napot is viszi röhögve egy feltöltéssel úgy, hogy éjszakára ki van kapcsolva a rádiója.

Nem tudom, mit csinálhattak a mérnökök, de gyanítom, hogy a szoftveres fejlesztések és optimalizálások közé becsempészhettek egy jobb energiamenedzsment rutint, vagy a jó ég tudja mit, mindenesetre akinek olyan készüléke van, amit lehet OS 7.1-re frissíteni, és eddig problémája volt az akkumulátoros rendelkezésre állással, az jól járhat a frissítéssel. Ki mekkora bátorságot érez magában, ennek függvényében javasoljuk vagy a kiszivárgott verzió, vagy a szolgáltatók jóváhagyása után várhatóan tavasszal megjelenő hivatalos kiadás telepítését.

süti beállítások módosítása