Az utóbbi években nem volt túl jó sora a mobilos média- és alkalmazásfogyasztóknak idehaza, App World is csak tavaly óta van Magyarországon, és olyan, alapvető alkalmazások még mindig hiányoznak a platformról, mint a BBM Music. Most viszont itt van egy vadonatúj (egész pontosan nálunk vadonatúj) zenestreaming szolgáltatás, a Deezer, mellyel zeneszámok milliói érhetők el havi előfizetési díjért cserébe.

Ez az előfizetési díj egyébként 7 euró, feltéve, hogy valaki mobilon is szeretné használni a szolgáltatást, vagyis durván egy olcsóbb CD ára havonta. Cserébe van offline zenehallgatási lehetőség is, azaz a telefon letölti a kedvelt zenéket a memóriakártyára, így ha nincs a közelben hálózat, akkor is mehet a muzsika.

A Deezerhez készült egy BlackBerry-portolt alkalmazás is, ami elég régóta megtalálható az App Worldben, de csak ma vették le róla a régiókorlátot, így már minden országban, köztük Magyarországon is elérhető. Maga az app egyébként iskolapéldája annak, hogyan ne készítsen valaki platformspecifikus alkalmazást, a szoftver mérete eleve 4,5 MB, ami BB-s viszonylatban igazi mammut, emellett mindenhol androidos felhasználói felületek köszönnek vissza.

Pff, namindegy, legalább használható, és ingyenes, aki ki szeretné próbálni a szolgáltatást, elérheti hozzá az alkalmazást az App World storefronton, vagy az alábbi QR-kód beszkennelésével:

süti beállítások módosítása