A DevCon Europe-ról jelentjük, hogy még mindig nem sikerült megtudni, mikor érkezik a PlayBook Os 2.0, viszont egy segítőkész RIM-alkalmazott beavatott minket az új OS-sel érkező új Bridge működésébe. Wow, ha valami, ez tényleg túlmutat minden versenytárson!

A PlayBook kapcsán sokan a megkülönböztető jegyeket hiányolták a tablet megjelenésekor, pedig a BlackBerry Bridge - bármilyen kezdetleges is jelenlegi formájában - óriási lehetőségeket rejt a BlackBerry-tulajoknak. Az új OS és az új Bridge alkalmazás egy szinttel feljebb lép, a rögtönzött demón például megmutatták nekünk a vadonatúj BlackBerry Remote funkciót, amivel az érintőkijelzős BlackBerry kijelzője tapipaddá alakítható. Cool!

Aztán a mérnökök az e-mail küldést és a weboldalak megnyitását, vagyis a kilinkelést is továbbfejlesztették, a kettő közül talán az utóbbi az érdekesebb. Az új Bridge élő kapcsolat esetén lehetővé teszi ugyanis, hogy bármilyen - akár e-mailben kapott - linket a PlayBook böngészőjének továbbítson a telefon, vagyis ha nem akar valaki bogarászni a kis kijelzőn, vagy éppen teljes Flash-támogatásra vágyik, előkaphatja a PlayBookot, ahol nem kell semmit sem bepötyögni, külön megnyitni, elég az erre létrehozott funkciót meghívni a BlackBerry menüjében, és voilá, már ott is a tartalom a PlayBookon! Zseniális!

Kicsit OFF, de ami a sokak által hiányolt vezeték nélküli kép streaminget illeti, a RIM dolgozik az ügyön, előbb-utóbb megoldható lesz az, amit eddig csak HDMI-összeköttetéssel lehet megvalósítani, vagyis a PlayBook képét vezeték nélkül lehet majd továbbítani az erre alkalmas televíziókra. Hogy ez pontosan milyen eszközök közbeiktatásával zajlik majd, illetve mik lesznek a kritériumok, azt egyelőre homály fedi.

Nekünk már az is elég lenne, ha megkapnánk az OS 2.0 frissítést és az új Bridge-et, ami tényleg új eszköz varázsol a PlayBookból.


A BerryBlog amszterdami tudósítása a T-Mobile támogatásával jött létre.

süti beállítások módosítása