Tegnapelőtt volt egy rövidke beszélgetésünk Alec Saundersszel, a RIM alkalmazásfejlesztésért és fejlesztői kapcsolatokért felelős alelnökével, aki tulajdonképpen sok újat nem mondott a kelet-európai sajtó, illetve blogok képviselőinek, viszont megismételte azt a kellőképpen érdekes információt, amiről a keynote-on is beszélt, csak akkor azt hittük, rosszul hallottuk, amit mond.

A RIM tavaly nyáron készült el a BlackBerry Messenger 6.0-s verziójával (a program azóta a 6.1-es változatnál tart), ebben debütált a BBM Connect funkció, mely lehetőséget ad a fejlesztőknek arra, hogy a közel 50 millió (!) BBM-felhasználói közösségre építve, különböző érdekes lehetőségekkel népszerűsítsék az alkalmazásukat. Eleinte lassacskán indult a dolog, de mára a BBM Connected annyira felpörgött, hogy aki nem ilyen appot csinál, az szinte másodvonalba kerülhet csak.

Saunders a beszélgetésen elmondta az App Worldben jelenleg elérhető nagyjából 60 ezer alkalmazásból csupán 500 BBM Connected, vagyis valamilyen módon összekapcsolódik a BlackBerry Messengerrel, viszont az átlagos havi letöltésszám 20 százalékát (!) adják ezek az appok, ami elképesztően durva arány.

És hogy miket lehet csinálni a BBM Connecttel? Például barátokat közös zenehallgatásra invitálni (BBM Music, Nobex Radio), közösen játszani (Nic Nac Noe), vagy éppen híreket megosztani egymással (AP Mobile world edition). 

Az App World telefonos kliens külön szekcióban kínál BBM Connected alkalmazásokat, ha van sok BBM-ismerősöd, érdemes lehet kipróbálnod velük egyiket-másikat.

süti beállítások módosítása