Ahogy ígértük, megpróbáltunk utánajárni ma, hogy pontosan milyen változások lesznek BIS téren a Vodafone-nál, illetve milyen változások vannak már most. Sikerült is elég jó forrásból információt szerezni (update: a Vodafone weboldalánál nincs jobb információforrás), de a lényegen mindez mit sem változtat: a Vodafone végre komolyan szándékozik venni a BlackBerryt, hosszú-hosszú évek mostoha állapotai után.

Alapvetően három szinten változik a BlackBerry szolgáltatás árazása és összetétele. 

  • Először is a BIS-limitet a meglévő ügyfeleknél felemelik 50 megabájtról 500 megabájtra, változatlan, 2900 forintos ár mellett.
  • Új előfizetőknek a havi díj 1990 forint, szintén 500 megabájtos kerettel. Ha mobilnet-csomagot is választ az illető, akkor 990 forint. Az új konstrukció március 1-től él, és egyelőre nem tudni, milyen csomagok mellé jár a kedvezmény.
  • Matrix 4 tarifacsomagtól felfelé ingyen jár a BIS, vagyis kvázi belekerül a díjcsomagba a BlackBerry szolgáltatás free of charge. Ez egyébként havi 7900 forintos kiadást jelent minimum, cserébe 500 MB helyett a csomagba foglalt adatmennyiség a limit, ami adott esetben több gigabájt is lehet.

A Vodafone az új tarifaszerkezetek bevezetésével egy időben leárazta a Curve 8520 és 9300-as modelleket, ami a változások ismeretében egyértelmű jele annak, hogy a szolgáltató elsősorban az új ügyfelekre gyúr, azon belül is leginkább a fiatalabb, anyagi szempontból kevésbé tehetős korosztályra. 

Remélhetőleg marketing- és PR-kampány egyaránt kíséri majd a változásokat, igazi eredményeket enélkül nehéz lesz elérni. Most már viszont legalább van mire építeni. 

A részleteket megtaláljátok a Vodafone weboldalán. (Köszönjük Béres László kommentelőnknek!)

Címkék: vodafone bis
süti beállítások módosítása