Lassacskán egy éve lesz, hogy piacra kerül a PlayBook, a RIM első tabletje, amiből még tavalyra ígértek a kanadaiak újabb változatokat, ehhez képest legfeljebb egy újabb OS-t produkált a RIM, azt is csak idén február közepére. A cég ettől függetlenül nem adta fel, a szoftver folyamatos fejlesztése mellett készül az új hardver is, ami több szempontból is jobb lesz elődjénél.

Az N4BB értesülései szerint javában ontják a gyártósorok azokat a PlayBookokat, melyek az eredeti változatnál gyorsabb processzorral rendelkeznek, valamint immár 3G-s mobilhálózatra is tudnak csatlakozni a WLAN mellett. Mondjuk ez eléggé időszerű, hiszen az újdonság érkezését áprilisra datálják (vagyis pont egy évvel az első PlayBook premierje után), vagyis a gyártásnak ilyenkor már tényleg gőzerővel kell zajlania.

Ami a kicsit konkrétabb paramétereket illeti, az új PlayBook processzora elődjénél másfélszer gyorsabb lesz, vagyis 1,5 GHz-en ketyeg, a 3G-s kompatibilitás pedig egészen a 42 Mbps elméleti maximális sávszélességű letöltési sebességet kínáló DC-HSPA+ technológiáig terjed ki. Vagyis bár nem lesz LTE, azért így is piszok gyorsan lehet majd vele internetezni - csak győzzük díjcsomaggal.

Újdonság továbbá az NFC-kompatibilitás, ami abból a szempontból érdekes, hogy a PlayBook lehet az első olyan tablet a világon, mely NFC-kommunikációt is ismer, más kérdés, hogy ezzel mire megy a felhasználó - fizetni aligha fog egy tablettel bárki, tagekkel szórakozni meg ott vannak az erre jóval kényelmesebben használható BlackBerryk.

További érdekesség, hogy a pletykák szerint ebből a változatból csak 32 GB-os kiszerelés készül majd, emellett számunkra azért válhat különösen izgalmassá a holmi, mivel ez lehet az első PlayBook, amit itthon is forgalomba hoz a RIM - immár hivatalosan is. 

Hogy miért gondoljuk ezt? Elsősorban a 3G-s képesség miatt, amiért a mobilszolgáltatók ráharaphatnak a PlayBookra, hiszen a készülék mellé szolgáltatást is tudnak értékesíteni. Ha szorult a marketingesekbe némi kreativitás és vállalkozói szellem, talán még PlayBook + BlackBerry kombók feltűnésére is lehet számítani itt-ott.

Via N4BB.

Címkék: 3g playbook

süti beállítások módosítása