Aki a napokban megnyitotta a BlackBerryjéről az App World klienst, egy új kategória megjelenésére figyelhetett fel a felső sávnézetben. A kis ajándékdobozt szimbolizáló ikon nem véletlenül került oda: tegnap volt ugyanis három éve, hogy elindult az App World, a RIM alkalmazás-piactere.

Ennek apropóján a kanadaiak összeszedték a legnépszerűbb alkalmazásokat, melyeket egy csokorban gyűjtöttek össze nekünk, felhasználóknak. Ilyenkor a gyártók általában mindenféle promókat kínálnak, meg ingyen vagy fillérekért kínálnak appokat - a RIM azonban láthatóan nem ezt az utat járja. Ennek okaira Alex Kinsella, a társaság egyik PR- és közösségi média managere világított rá, aki a CrackBerry kérdésére nemes egyszerűséggel ennyit mondott:"Most mindenki a BB10-en ügyködik, ha az kész, lehet ünnepelni."

Abban egy pillanatig nem kételkedünk, hogy lesz ok az ünneplésre, addig is következzen néhány érdekes adat a RIM alkalmazás-piacteréről a születésnap apropóján:

  • Az App World három évvel ezelőtti indulásakor mindössze ezer alkalmazást lehetett elérni,
  • 2010 júliusában a napi letöltésszám elérte az egymilliót, 2012 februárjára ez a hatszorosára nőtt,
  • A nagy mobilos alkalmazás-piacterek közül az App Worldben a legnagyobb a fizetős alkalmazások értékesítési aránya,
  • Ma az App World több mint 70 ezer letölthető tartalmat (alkalmazás, téma, csengőhang stb.) tartalmaz, a teljes letöltésszám bőven több mint kétmilliárd,
  • Az App World fizetős és ingyenes tartalomkínálata tavaly február elején vált elérhetővé hazánkban.
Címkék: world blackberry app
süti beállítások módosítása