Aki itt volt velünk tavaly november végén, talán emlékszik rá, hogy a RIM egy kit kevésbé, kit jobban meglepő fordulattal bejelentette, hogy egy keresztplatformos, vagyis iOS és androidos készülékekkel is kompatibilis menedzsment-rendszeren dolgozik, Mobile Fusion néven. A megoldás mostanra készült el, beleértve a webes vezérlőfelületet, valamint az iOS és androidos appokat, melyek az üzemeltetéshez szükségesek.

A Mobile Fusion kis túlzással olyan menedzselési lehetőségeket kínál a két említett rivális platformra, melyeket eddig csak BlackBerry Enterprise környezetben lehetett megvalósítani. Vagyis lényegében a dolgozók telefonját lehet távolról vezérelni, alkalmazások futtatását letiltani, vagy éppen kötelezővé tenni, nyomon követni a flottát, valamint mindenféle biztonsági óvintézkedéseket lehet ki-be kapcsolgatni vele.

Aki számára első hallásra nem tűnik jó ötletnek a dolog, az jó ha tudja, hogy a RIM a Mobile Fusion licencért telefononként 99 dollárt kér, vagyis egész jó kis bevételkiegészítésre tehet szert a cég a rendszer által. A hír egyébként bizonyára kéjes érzéssel tölti el azokat a rendszergazdákat, akik már sikítófrászt kapnak a "bring your own device" jelenségtől, a dolgozók pedig éppen ellenkezőleg, aligha fogják jól fogadni, hogy a nagy testvér már a mobiljukon sem hagyja békén őket.

Kép forrás: BerryReview

süti beállítások módosítása