A mobiltelefónia nagyon gyorsan változó iparág, az újabb technológiák bevezetése szinte egyik pillanatról a másikra történik, egy készülék, amit egy évvel korábban sok pénzért vásároltunk, ma már kis túlzással elavultnak számít. A folyamatos változásra, fejlődésre egy olyan, egyébként tradicionális márkának is szüksége van, mint a BlackBerry, amit az évek során számos új, jobbnál-jobb készülék megjelenése is mutat.

A BlackBerrykre idén minden eddiginél nagyobb átalakulás vár, a piaci változásokra, az egyre okosabb és gyorsabb érintőkijelzős modellek megjelenésére a fizikai gombok királyának is határozott választ kell adnia. Fontos trend emellett a tabletek megjelenése, illetve a tabletek és okostelefonok teljes átjárhatósága, amiből a gyártó szintén ki kívánja venni a részét.


Talán így fog kinézni a jövő BlackBerryje (koncepció)

A RIM éppen egy évvel ezelőtt dobta piacra első tabletjét, a PlayBookot, mely egy új korszak kezdetét jelentette a cégnél. Az újdonság ugyanis egy vadonatúj mobil operációs rendszer, a BlackBerry 10 első hírmondója volt - ez egy, a mai kor követelményeinek minden tekintetben megfelelő, gyors, esztétikus, könnyen használható, ezzel párhuzamosan rendkívül biztonságos rendszer, mely az év végétől nem csak a tabletekre, hanem egyes új, BlackBerry okostelefonokra is rákerül.

A BlackBerry 10 előnye többek közt, hogy mivel ugyanaz a rendszer fut a tableten és az okostelefonon, ezért a mobilalkalmazások szinte teljesen átjárhatók lesznek, hasonlóan a vezető platformokhoz. Ráadásul az új operációs rendszer részlegesen lehetőséget ad arra is, hogy az eszközökön olyan appok is fussanak, melyeket eredetileg Android operációs rendszerre fejlesztettek.

Az új rendszerrel vadonatúj, kívül-belül teljesen átformált BlackBerryk érkezhetnek, miközben a gyártó ígérete szerint megmaradnak a QWERTY-s modellek is a kínálatban, aki tehát a fizikai gombsor híve, annak sem kell félnie, tartogat még a számára néhány újdonságot a gyártó.

A pletykák szerint a PlayBook tabletek választéka hamarosan új generációs modellekkel egészül ki, a RIM tehát teljesen egyedi megoldásaival továbbra is aktív szereplője kíván maradni a tabletpiacnak. A tablet egyedi megoldásai közé tartozik többek közt a BlackBerry Bridge funkció, mely az okostelefon és a PlayBook közti kommunikációt hivatott biztosítani, kezdve az üzenetek, jegyzetek, naptárbejegyzések stb. továbbításától a tablet távvezérléséig.


A poszt része a Vodafone BlackBerry játékának.

A részletes játékszabályok megtalálhatók az alábbi linkre kattintva, illetve a  Vodafone Facebook-oldalán.