Némi zavart érezhet a RIM is az erőben BlackBerry World egyetlen hardveres "újdonsága", a BlackBerry 10 Dev Alpha kapcsán, legalábbis erre enged következtetni, hogy a hivatalos BlackBerry blog egyik posztja igyekszik tisztába tenni a dolgokat a készülék kapcsán. Amire egyébként szükség is van, egyes újságírók ugyanis képesek voltak úgy tálalni az eszköz bemutatását, mintha a RIM ezzel az újdonsággal akarna piacra lépni a jövőben. Így higgyen az ember az újságíróknak.

Szóval kezdjük azzal, hogy a BlackBerry 10 Dev Alpha a neve ellenére nem BlackBerry 10-es telefon, és soha nem fog forgalomba kerülni, hacsak az eBay-en nem. A prototípust kizárólag a fejlesztők kapják meg azért, hogy az év második felében forgalomba kerülő első készülékek megjelenésére kellő mennyiségű és minőségű appokat tudjanak fejleszteni. Mindez azért összességében arra enged következtetni, hogy a végleges eszköz nagyon hasonló lesz a prototípushoz.

Ez alapján azért talán mégis érdemes lehet kiemelni az eddig ismert képességeket:

  • 4,2 hüvelykes, 1280x768 pixeles kijelző
  • 16 GB flashmemóriás háttértár
  • négysávos HSDPA+ modem (LTE egyelőre nincs benne)
  • microSIM-foglalat
  • előlapi és hátlapi kamera, utóbbi villanóval
  • Wi-Fi, Bluetooth és NFC rádió
  • unibody ház (az akkumulátor nem távolítható el)

Az eszköz szoftverét a RIM folyamatosan frissíti majd a megjelenés időpontjáig - ehhez a fejlesztőknek nem kell bonyolult telepítés folyamatokat elvégezniük, a módszer hasonló lesz, mint a PlayBooknál, vagyis a frissítésről értesítés jön, az update pedig ezután azonnal letölthető.

Azt, hogy a rendszer mennyire alfaverziós, jól jelzi, hogy a kameraalkalmazáson és a böngészőn kívül egyelőre semmi nincs az alaprendszeren, de ez idővel a fent jelzett frissítések telepítése után változhat majd.

süti beállítások módosítása