A BlackBerryk nagyon jól menedzselhető telefonok, tudja ezt minden BES rendszergazda, és rövidesen tudni fogja minden apuka és anyuka, aki ilyen készüléket vásárol a csemetéjének. A legújabb készülékszoftverekben megjelenik ugyanis a szülői felügyelet üzemmód, erősítette meg immár hivatalosan is a hírt a RIM - ráadásul a korlátozó rendszer visszamenőleg is elérhető lesz, a régebbi operációs rendszert futtató telefonokra.

De mire is jó pontosan a szülői felügyelet? Gyakorlatilag az összes alapvető funkciót engedélyezni vagy blokkolni lehet vele, ezt úgy kell elképzelni, mint egy jelszóvédelmet, ami helyes kód beütése esetén aktiválja a funkciót, egyébként meg -- nem, nem semmisíti meg magát a telefon és nem törlődik róla minden adat, csupán zárva maradnak a kapuk.

A hivatalos BlackBerry blogon található bejegyzés szerint az új, OS 7.1-et futtató 9320-as Curve-ökön már gyárilag működik majd ez a funkció, akárcsak az újabb 7.1-es frissítések esetében más készülékeknél. A kontroll az App Worldről letölthető alkalmazás formájában OS 7.0-s és 6.0-s verziókhoz is elérhető lesz, egy kicsit később pedig OS 5.0-ra is kiterjesztik az app tudását.

Úgyhogy jobban teszitek gyerekek, ha mostantól jól viselkedtek, nehogy aztán egy hét BBM-megvonásban részesüljetek!