Holnapután kezdődik az év legpatinásabb Formula 1-es versenye Monacóban, ahol szűk utcákon száguldozik közel két órán keresztül a mezőny, cserébe kábé az egész várost lezárják napokra és óriási a tömeg a környéken (főleg a yachtkikötőben). De mindez persze zavarja csak a monacóiakat, a lényeg az, hogy az igazi rajongók itt mindig nagyszerű versenyt és falhoz csapódó autókat láthatnak. Ha van BlackBerryjük vagy PlayBookjuk, akkor pedig akár ennél is többet.

f1_2012_livetiming2.jpg

A Soft Pauer által fejlesztett F1 2012 Timing App CP a nevéhez méltón az élő közvetítés kiegészítőjeként funkcionál, vagyis valós időben jelenít meg indformációkat, elsősorban időeredményeket a versenypályán zajló eseményekről. Az app tulajdonképpen ugyanazokat az információkat küldi ki a mobil kütyükre, amit a közvetítőállásban látnak a kommentátorok, vagyis az időeredmények mellett mindenféle hasznos információk is megjelennek a kijelzőn, kezdve a pálya állapotától az éppen érvényben lévő zászlójelzéseken át az egyes versenyzőkkel, csapatokkal kapcsolatos extra információkig.

f1_2012_livetiming1.jpg

A program érdekessége, hogy az edzések, időmérők és versenyek utólag is végigkövethetők vele, ami leginkább a sematikus pályarajz-nézetben lehet érdekes, ahol minden pilóta aktuális helyzetét láthatjuk a pályán - folyamatosan, mozgás közben. A pályarajz-nézet egyébként elképesztően részletes, igaz az autók mozgása néha kicsit meg-megbicsaklik, meg persze az élő közvetítés és a készülék által mutatott pillanatnyi helyzet közt nem feltétlenül van tökéletes szinkron a közvetített jel csúszása miatt.

A program egyik legfontosabb előnye, hogy az App Worldben található alkalmazások nagy részével ellentétben BlackBerrykre ÉS PlayBookra egyaránt telepíthető, vagyis elég egyszer megvenni és ezután mindkét eszközön használható. Ami azt illeti, az eddigi beszámolók szerint az élmény nem minden BlackBerryn egyforma, de aki újabb, OS7-es típussal rendelkezik, annak bátran ajánlható az alkalmazás, aminek egyébként van iOS- és androidos verziója is.

Az F1 2012 Timing App CP letölthető az App World storefrontból, vagy az alábbi QR-kód beszkennelésével a mobiltelefonos klienssel. A program ára 14,75 euró, vagyis több mint 4000 forint, de igazi rajongóknak ettől függetlenül kötelező darab.

süti beállítások módosítása