Amellett, hogy gőzerővel zajlik a BlackBerry 10 OS és az új mobilok fejlesztése a RIM-nél, a társaságnál dolgozó szorgos mérnökök más területeken is sürögnek-forognak, hogy amikor eljön az idő, és piacra kerülnek az új eszközök, minden kerek legyen. A BerryReview most például több forrásból is úgy értesült, hogy a cég több jelentős hardveres és szoftveres frissítést hajt végre a kiszolgáló-háttérinfrastruktúrán annak érdekében, hogy az el tudja látni adattal az új készülékeket.

servers.jpg
A kép illusztráció!

Most ne elsősorban a szokásos BIS-frissítésekre gondoljatok, hanem annál valami sokkal komolyabbra, hiszen míg eddig működési struktúrájukat tekintve kvázi tökegyforma eszközökre kellett szabni a háttérinfrastruktúrát, addig most bejön a képbe egy új OS, ami érthető mód más bánásmódot követel. A BerryReview szerint elsősorban az LTE-alapú BlackBerryk miatt kell a fejlesztés, mivel ezek a készülékek sokkal gyorsabb adatforgalmat igényelnek, elsősorban a válaszidőt tekintve (ez az az idő, ami aközben telik el, hogy a telefon elküld egy lekérést a szervernek addig, míg megkapja a választ, vagyis az adatot), a hardver- és szoftverfrissítésben tehát az a logika, hogy a gyors telefonokat ne fogja vissza a lassabb hálózat.

Persze az is kérdéses, hogy az új eszközök mennyivel fognak nagyobb adatforgalmat lebonyolítani a mostaniaknál, a kapacitás növelése akkor jöhet jól, ha az új BlackBerryk tulajdonosai nem érik be e-mailek küldözgetésével vagy facebookos státuszüzenetek posztolásával. Mert ehhez önmagában nem kell LTE, sőt igazság szerint 3G sem, de az idei második félévtől nehéz lesz eladni olyan okostelefont (főleg a tengerentúlon), ami nem tud megfelelni ennek az adatátviteli szabványnak, meg hátha a felhasználók többet akarnak.

Az, hogy a vásárlók többet vagy jobbat akarnak, nem kérdés, a RIM-nek pedig nem elég igazán szuper telefonokat gyártania válaszul, egy igazán szuper háttérhálózatot is kell rakni alájuk.

Via BerryReview.

Címkék: hálózat bis bes bb10
süti beállítások módosítása