A PlayBook OS soron következő, 2.1-es verziója több hasznos újdonságot, újítást is hoz mind a felhasználók, mind pedig a platformra fejlesztők számára. Meg azok számára is, akik eredetileg egy másik platformra fejlesztettek, jelen esetben Androidra.

Arról már korábban írtunk, hogy az androidos alkalmazások futtatását lehetővé tevő Android App Player a 2.1-es PlayBook OS-től igazi PlayBookos multitasking-támogatást hoz majd, vagyis lényegében jobban kezeli majd az androidos alkalmazások párhuzamos futtatását a PlayBook, mint egy androidos tablet. A RIM fejlesztői blogján található múlt heti bejegyzésből az is kiderül, hogy az androidos alkalmazások által bonyolított vásárlási tranzakciókra is lehetőség lesz az App Worldön keresztül.

got5mins.jpg

De mire is jó ez az egész? Lehetséges, hogy találkoztatok már olyannal, hogy egy játékprogram extra pályáiért, vagy újabb funkcióiért külön fizetni kellett, vagy egy ingyenesen letöltött app teljes funkciós változatát az alkalmazáson belül indított tranzakcióval tudtátok megvásárolni.

Eddig az Adnroidról portolt alkalmazások esetében erre nem volt lehetőség, az új operációs rendszertől kezdődően viszont ez az opció is nyitva áll a fejlesztők előtt, ráadásul mindehhez elég a kódot minimális szinten változtatni.

Részleteket az Inside BlackBerry Developer Blogon találhattok. Kódolásra fel!

süti beállítások módosítása