A legtöbb magyarországi mobilszolgáltató kínál most már mindenféle kedvezményes opciót, amivel olcsóbb a mobiltelefon- és BlackBerry-használat külföldön, csakhogy ezek nagy részét nem aktiválják a szolgáltatók automatikusan, bizonyos esetekben pedig nem egyszerű az aktiválás.

A T-Mobile például július elejétől kínál egy speciális "roamingkedvezményt", amivel lényegében a normál adattarifa szerint számlázza a BlackBerry-használatot. A kedvezményről és annak aktiválási módjáról mi is írtunk korábban, de egy ismerősünk külföldre utazása ismét ráirányította a figyelmet arra, hogy ezeket miért érdemes már az elutazás előtt, itthon aktiválni.

Történt ugyanis, hogy ismerősünknek külföldön eszébe jutott, hogy létezik az új T-Mobile roamingkedvezmény BlackBerryre, e hiába küldte el az aktiváló kódot a 1430-ra, csak a "nem jogosult" üzenet érkezett vissza. A T-Mobile BlackBerry-helpdeskjét (+3680630160) külföldről nem lehet felhívni, ezért maradt a +3612659510-es ügyfélszolgálati szám, amit viszont már csak az aktuális roamingtarifa szerint lehet felhívni, vagyis az ügyintézés hosszúságától függően plusz párszáz forintnyi költséggel lehet számolni akkor is, ha valaki csak Ausztriába vagy Szlovákiába utazik.

Mondjuk szerencsésebb lenne eleve, ha a T-Mobile extra ügyintézés nélkül is ugyanazt a tarifát tudná kínálni a BlackBerry-ügyfeleknek, mint az egyéb előfizetéses ügyfeleknek, igaz ez legalább egy ingyenes opció, nem úgy, mint a másik két szolgáltató roamingopciója, amivel az adattömörítés miatt nem is feltétlenül járnánk jól mi, BlackBerry-felhasználók. 

Végtére is hogy a fenébe tudnánk kihasználni egy nap alatt például 50 megabájtnyi keretet -- annyit, amit korábban a Vodafone egy hónapra adott a belföldi BIS mellé?

(Végül az ismerősünk megoldotta a roamingkeret aktiválását pár perc telefonálgatás és néhány elküldött SMS után.)

süti beállítások módosítása