A SIM-kártyák a GSM-telefonok elengedhetetlen tartozékai, e nélkül a kis plasztiklap nélkül a készülékek nem tudnak csatlakozni a mobilhálózatokhoz. Aztán vannak olyan mobilok is, amibe nem is egy, hanem kettő, netán több SIM is passzol. És ha minden igaz, rövidesen már a RIM kínálatában is szerepelni fognak ilyen BlackBerryk.

A dupla SIM-es megoldásoknak számos kézenfekvő előnye van, elsősorban az egyéni felhasználók számára, más kérdés, hogy a RIM-mel tradicionálisan jó viszont ápoló szolgáltatók érthető okokból többnyire hallani sem akarnak az efféle megoldásokról, árlistában legalábbis nem nagyon szerepeltetik őket.

Belső infók alapján úgy tudjuk, hogy a RIM első dupla SIM-es megoldásai az orosz, illetve ázsiai piacon (leginkább Indiában) honosodhatnak meg, ahol a kétkártyás mobiloknak komoly tradíciói vannak. Egyelőre nem tudjuk, hogy fogják a telefonok kezelni a két SIM-et, már csak azért is bonyolult az ügy a BlackBerryk esetén, mert a BIS-elérés a SIM-hez van hozzárendelve, két olyan kártya pedig, amire egyaránt van BIS aktiválva alaposan meg tudja kavarni a telefon üzenetkezelő rendszerét.

Arra azért ne nagyon számítsunk, hogy a dupla SIM-es BlackBerryk a hazai piacon is komolyan terjednek majd, bár elvileg nincs semmi akadálya a használatuknak. Kíváncsian várjuk, mikor fognak forgalomba kerülni az első ilyen BlackBerryk, a RIM mikor csatlakozik a Nokiához vagy éppen a Samsunghoz (csak hogy a nagyobb neveket említsük) ezen a piacon.


Mutasd meg, mekkora rajongó vagy, küldj be pályaművet a BerryBlog rajongói pályázatára! Főnyeremény egy BlackBerry 9900, részletek az alábbi posztban.

Címkék: blackberry dupla sim
süti beállítások módosítása