Azok a bizonyos tavasszal felbérelt tanácsadócégek csak nem akarnak már végezni a tanácsadással, így még mindig nem tudni biztosan, milyen fontos stratégiai irányváltások várhatók rövidesen a RIM-nél (azt leszámítva, hogy létszámleépítéssel érnek el költségcsökkentést). Felmerült itt már minden, a cég részbeni eladásának tervétől kezdve a BlackBerry 10 licenceléséig bezárólag, most utóbbi kapcsán szólta el magát Thorsten Heins egy interjúban.

heins_bb10.jpg

A The Telegraph-nak nyilatkozva Heins kifejtette, a RIM nem tud és nem is akar olyan szereplőkkel versenyezni, akik éves szinten hatvanféle telefont dobnak piacra (mondjuk az Apple nem éppen ilyen gyártó, de ez a cég minden szempontból külön kategória), ezért a kanadaiaknak fontos lehet a megkülönböztető erő, ami lényegében nem más, mint a BB10. Csakhogy az új platformot nem biztos, hogy önerőből sikerre tudja vinni a RIM, legalábbis erre utalnak Heins következő szavai:

Hogy sikeresek legyünk a BlackBerry 10-zel, lehetséges, hogy egy olyan partnert kell keresnünk, aki nálunk sokkal költséghatékonyabban tudja bevezetni, mint mi. 

Úgy lehet ezt elképzelni leginkább, hogy megépítünk egy referencia rendszert, és ezt a referencia (szoftver)dizájnt licenceljük valakinek, aki hardvert épít rá -- ez tehát lehet BlackBerry, vagy bármi más, ami BlackBerry platformra épül.

Heins persze sokat sejtetően hozzátette, hogy minderről korai még konkrétumokat mondani, minden valószínűség szerint még a cégvezetés sem tudja pontosan, mit is akar. Őszintén szólva nem tudom eldönteni, mennyire lenne jó ötlet a licencelési politikát választani, tény, hogy a hardvergyártás drága és nehéz versenyezni a piacvezetőkkel, tény, hogy a Google modellje az Androiddal sikeres, de kérdéses, hogy ezt meg tudja-e ismételni egy olyan háttérrel rendelkező cég, mint a RIM.

Szóval jöhetnek a Sony vagy Samsung márkájú telefonok BlackBerry OS-sel? Szerinted mi lenne a jó választás?

Via The Telegraph.


Mutasd meg, mekkora rajongó vagy, küldj be pályaművet a BerryBlog rajongói pályázatára! Főnyeremény egy BlackBerry 9900, részletek az alábbi posztban.

Címkék: licenc rim bb10
süti beállítások módosítása