Tegnap egy komoly várakozásokkal megelőzött sajtótájékoztatón a kábeles szolgáltatásokat kínáló UPC bejelentette, hogy mobilszolgáltatást indít Magyarországon. Mielőtt még valaki a kelleténél nagyobb lelkesedéssel ugrana fel ültéből (álltából) e hír hallatán, szeretnénk leszögezni, egyelőre nem olyan mobilszolgáltatóról van szó, mint a Telenor, a T-Mobile, vagy a Vodafone, hiszen a UPC csak mobilnetet kínál, és készülékeket sem árul, pláne nem BlackBerryket.

upchu.jpg

Ez persze még nem jelenti azt, hogy egy UPC SIM-et ne lehetne betenni egy BlackBerrybe, mi is kipróbáltuk, a telefon szépen ki is írta a megfelelő hálózatazonosítót (a telefon egyébként ilyenkor technikailag a Vodafone hálózatára kapcsolódik), persze aktív BlackBerry szolgáltatás nélkül. Sajnos Wi-Fi tetheringre nem alkalmas az előfizetés, hiába próbálgattuk egy BlackBerry 9320-ban, folyton a szolgáltatás aktiválását kérte a telefon (amit egyébként tudomásunk szerint szervizkönyvben szabályoz az operátor).

Ettől függetlenül a kezdeményezés ígéretes, és a tegnapi sajtótájékoztatón elhangzottak szerint nem kizárt, hogy a UPC idővel más mobilszolgáltatásokat is bevezet majd a kínálatába, még ha ez a mai körülmények közt, amikor inkább csökken a mobilos előfizetők száma, mint nő, nem is tűnik feltétlenül logikus lépésnek. És nem kizárt az sem, hogy egyszer éppen a BlackBerry-szolgáltatások lesznek azok, melyekkel megkülönbözteti magát a UPC.

Címkék: upc mobilnet
süti beállítások módosítása