Amikor egy új csúcskategóriás okostelefon, vagy egy vadonatúj platform piacra kerül (de igaz ez többféle szórakoztatóelektronikai termékre, például a videojátékokra is), rendszerint nem egyszerre, a világ minden pontján egy időben kerülnek a boltokba az újdonságok. Így volt ez eddig a BlackBerrykkel is, és így is lesz az új, BB10-es készülékek esetében is, derült ki Thorsten Heinsnek, a RIM elnök-vezérigazgatójának a szavaiból.

Az újdonságok a cégvezető nyilatkozata alapján három hullámban kerülnek forgalomba a jövő év első hónapjaitól a világ legkülönfélébb országaiban, régióiban. Hogy pontosan mi az ütemezés, azt egyelőre nem tudni, annyi tűnik mindössze biztosnak, hogy Dél-Afrika és Nigéria Heins ígérete szerint az első hullámban lesz, ami nem kis meglepetés, lévén az első löketet többnyire kizárólag Észak-Amerikának és a nagyobb európai országoknak tartogatják.

Korábban olyan - hangsúlyozottan nem megerősített - pletykák is előkerültek, hogy az USA-ban csak az utolsó hullámban kerülnek a boltokba a BB10-es újdonságok, ami ha így lenne, véleményünk szerint bődületes taktikai melléfogást jelentene. Azt viszont valószínűsítjük, hogy Magyarország - ahogy eddig is - valahol a lista végén áll majd, így egy-két hónapos késés biztosan lesz a honi premierrel az első hullámhoz képest. 

Némi bizakodásra adhat okot, hogy a RIM az utóbbi időszakban azért ezen a téren kicsit összekapta magát, hiszen a jelenlegi csúcsmodell, a BlackBerry 9900 tényleg legfeljebb pár hónap csúszással jött ide (a készülék tavaly szeptember magasságában került forgalomba az Egyesült Államokban, nálunk meg decembertől volt kapható), míg az első Torch, a 9800 szinte napra pontosan fél évvel a bejelentés után jelent meg itthon a mobilszolgáltatóknál.

Nem mintha bármi jelentősége lenne a számunkra, de ezen a héten mellékesen megkezdődik az iPhone 5 magyarországi árusítása - egy héttel az amerikai és nyugat-európai premiert követően. Ha a RIM tudná tartani ezt az ütemet, mi lennénk a legboldogabb bloggerek a földkerekségen.

Via Gadget.co.za

süti beállítások módosítása