Tegnap San Joséban Thorsten Heins nyitóelőadásával kezdetét vette a BlackBerry Jam Americas, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a nagyközönség betekintést nyerhetett a BlackBerry 10 operációs rendszer egyes újdonságaiba. A RIM persze nem lőtt le minden poént, a kedden bemutatott részleteket azonban természetesen mi is elétek tárjuk, a következő napokban ráadásul várhatóan még több infó kerülhet napvilágra az új funkciókról, szóval most minden eddiginél érdemesebb lesz olvasni a blogot.

A nyitóelőadásról csak annyit, hogy Heins német létére továbbra is egy elképesztően szimpatikus, eltökélt cégvezető látszatát keltette mindvégig, aki tisztában van a kihívásokkal, de pontosan tudja, merre kormányozza a céget a kilábalás érdekében. Meg nem mondom, hanyadszorra hallom tőle a "laser focused" kifejezést, de emlékeim szerint ezúttal is többször említette ezt a szóösszetételt, ezzel is azt mutatva, hogy a kanadai vállalat határozottan kitart tervei mellett, és lesz ami lesz alapon megalkotja a legfrissebb, legintuitívabb mobil platformot a világon.

jam_americas_heins.jpg

Az ördög persze a részletekben lakozik, szerencsére ezekből most jóval többet láthattunk, mint közel öt hónapja a BlackBerry Worldön, ahol jobb híján kénytelenek voltunk beérni a fényképező, a prediktív klaviatúra és néhány egyéb apróság bemutatásával. Ezúttal viszont már működés közben láthatta a közönség a Flow-t és a Hub-ot (hogy mik ezek pontosan, arról később), a fejlesztők a legújabb fejlesztői környezettel pedig máris elkezdhetik integrálni az alkalmazásaikat az új felületre.

A demókat ez alkalommal egy új eszközön futtatták, ez a Dev Alpha B prototípus, ami egyben azt is jelenti, hogy a RIM az optimista várakozásokra rácáfolva mégsem jelentett be a Jam Americas-on új készülékeket. Az új fejlesztői prototípus felfogható a London előzetesének, feltételezhetően később több részlet is napvilágra kerül majd arról, mit is tud pontosan, de meg lennénk lepve, ha a végleges hardverhez képest lényeges különbségek lennének ennél az eszköznél.

Összefoglalva májushoz képest jelentős haladást lehet látni, a cégvezetés továbbra is eltökélt, és kijelenti, hogy minden nehézség ellenére harcolni fog, a BB10-et meg az új készüléket pedig mindenki tűkön ülve várja, beleértve a partnereket, szolgáltatókat és persze a felhasználókat. Nem is szaporítanánk tovább a szót, következzenek a bemutatók, térjetek vissza hozzánk később a nap során!

Címkék: jam americas bb10
süti beállítások módosítása