A RIM számára az utóbbi egy-két év legnagyobb kihívását a szakmai körökben csak "bring your own device" névre keresztelt jelenség jelentette. Ez lényegében nem más, mint amikor a céges alkalmazott kisír magának egy androidos telefont vagy egy iPhone-t, mert az most menő, meg van rája jó sok app, az IT meg előbb-utóbb beadja a derekát és minden szívás ellenére teret enged annak, hogy az alkalmazott vagy a saját telefonját beintegrálja a cégbe, vagy az éppen aktuális hype-nak megfelelő eszközt válasszon.

A BlackBerry 10 ezen a helyzeten változtathat gyökeresen, méghozzá azzal, hogy a felhasználó kezébe egy hardverkörnyezetben lényegében két párhuzamos operációs rendszerkörnyezetet ad. Az egyikben futnak a kontrollált céges folyamatok és appok, a másikban meg randalírozhat mindenki kedvére, behúzhatja a magánleveleit, telepíthet azt amit akar, anélkül, hogy ez bármiféle biztonsági kockázatot jelentene a cég számára.

A technológia nem teljesen új keletű, a koncepció BlackBerry Balance névre hallgat és a beágyazott videóban láthatjátok a működését. Hangsúlyoznánk, hogy a két üzemmód közt nem pusztán annyi a különbség, hogy vállalati nézetben más a háttér, hanem ténylegesen szeparálódnak egymástól a szálak, az alkalmazások és adott esetben az üzenetek.

Most már csak azt kéne kitalálni, hogy ez valójában jó vagy rossz hír a céges droidoknak.

Címkék: balance bb10
süti beállítások módosítása