Állítólag a BlackBerry-tulajok szinte képtelenek elszakadni a Facebooktól, a Jam Americas-on elhangzott például, hogy a BlackBerry-előfizetők háromnegyede használja rendszeresen a világ legnépszerűbb közösségi hálóját. Ez várhatóan a BlackBerry 10 megjelenése után sem fog változni, hiszen az új platformra is készül természetesen natív Facebook-kliens.

Ennek képességeibe, vagyis inkább kezelőfelületébe nyújtottak betekintést a program fejlesztői a Jam Americas-on a hét közepén. Ahogy a fenti videóból is láthatjátok, az új Facebook nagyon sok tekintetben különbözik majd a régitől, sokkal gazdagabb tartalom jelenik meg az új alkalmazásban, így lesz például rendes timeline-kezelés, meg mindenféle nélkülözhetetlen extra, mely a webes felületen is megtalálható.

Amit azt illeti, ez minden valószínűség szerint azért van így, mert az alkalmazásban megjelenő Facebook-tartalom konkrétan alighanem egy webes felület (méghozzá HTML5-alapokon), ahogy az az Androidnál is van jelenleg, és ahogy az iOS-nél is van. Azzal a különbséggel, hogy BB10 alatt a Facebook mindkét említett platformnál gyorsabb (ez látszik is a videóból), nem véletlenül, hiszen a BB10 tökéletesen bánik a HMTL5-tartalmakkal, ahogy arról a korábbi posztunkban is írtunk.

Aztán vannak azért itt még olyan hozzáadott érdekességek, amik máshol vagy nincsenek, vagy vannak, de nem pont így megvalósítva. Így itt is van Peak (az oldalak "elhúzhatók" egymáson), és ne feledjétek, hogy természetesen itt is megjelennek az üzenetek és értesítések az egységesített inboxban, mint eddig.

Címkék: facebook html5 bb10
süti beállítások módosítása