Jó, most biztosan anyázni fognak az elvakult sportautó-rajongók, de elárulom, én is bírom a Ferrarikat, bár ha lenne egy rakat pénzem erre a célra, én személy szerint inkább japán sportautót vásárolnék. Persze nem arról van szó, hogy bármelyik BlackBerry telefon értékesebb lenne bármelyik Ferrarinál, jelen esetben a márka értéke az, amiben előrébb jár a RIM brandje.

Ferrari-P45.jpg

Az Interbrand szokás szerint elkészítette ugyanis a világ száz legértékesebb márkájának listáját, mely a márka támogatottságából és globális ismertségéből adódóan megállapítja, hogy számszerűen mekkora értéket képvisel az adott brand. Az első helyen továbbra is a Coca-Cola tanyázik, csaknem 78 milliárd dolláros értékkel, utána az Apple jön 76,6 milliárddal, ami lássuk be, szép teljesítmény egy olyan cégtől, mely tíz évvel ezelőtt még jóformán a túlélésért küzdött.

A BlackBerry is ott van a listán, ahogy említettük a Ferrari előtt, bár ehhez azért ugorni kell egy jó nagyot: a RIM márkája a 93. a sorban, a Harley Davidson meg 96., a Ferrari pedig éppen ráfért a listára a 99. helyezéssel. A mobiltelefont is gyártó cégek közül az Apple-t már említettük, ők a második helyen tanyáznak, a Samsung a kilencedik, a Nokia a 19., a Sony pedig a 40. helyen áll. A mobilgyártók közül egyébiránt teljesen hiányzik a listáról az LG, a Motorola, a HTC, a ZTE vagy a Huawei, a kizárólag mobiltelefonokat gyártó cégek közül pedig kettő van a listán: a Nokia és a RIM (BlackBerry).

Drukkolunk, hogy jövőre, a BlackBerry 10-nek köszönhetően sikerüljön megelőzni a Porschét is, ami egyébként jelenleg a 72. a listán.

Via Interbrand.

süti beállítások módosítása