Amikor ezt a posztot írjuk -- kedd este --, nálunk még nem elérhető, de elképzelhető, hogy ez holnap, vagyis ma már máshogy lesz, mindenesetre sebesen érkezik az új, 4.0-s (egész pontosan 4.0.0.55-ös) App World, melyet a tesztelgetés után állítólag már a múlt hétvégén kiadott a RIM, de a frissítési folyamat időközben valahol elakadt, az új App Worldöt elvitte a cica.

appworld4.jpg

Ettől függetlenül már biztosan nem kell sokat várni rá, ami annál is inkább jó, mert egy csomó rég várt jóság van a kliensben, úgy mint:

  • A fizetést integrálják a BlackBerry Commerce Payment szolgáltatásba - hogy ez miért lesz jó, azt még nem tudjuk, de majd kiderítjük, ha sikerül letölteni a klienst,
  • Végre lehet appokat törölni a My World listából. Eddig bármit kipróbáltunk, letöltöttünk, permanensen ott ragad ebben a listában, akkor is, ha letöröltük, legfeljebb a státusza változott. Aki sokat telepítget appokat -- mint például mi --, annak biztos a hócipője tele volt már ezzel, de szerencsére a RIM hallgatott a sokaságra, és az új verzióval változik ez is. Azért ezzel vigyázni, különösen a vásárolt appoknál!
  • Minden, a My Worldben lévő, már törölt alkalmazást egy mozdulattal újra lehet telepíteni. Mármint azokat, amiket a fenti módszer segítségével nem gyaktunk ki véglegesen.
  • Auto keresés a My Worldben,
  • SMS-értesítés az app vásárlásnál (csak akkor, ha a szolgáltató számláz),

Tehát a legtöbb újdonság a My Worldöt érinti, remélhetőleg ezek a funkciók már alapnak számítanak a BB10-es App Worldnél, ami alaposan megújul majd a mostani verziókhoz képest.

Aki türelmetlen, próbálja frissíteni a klienst ezen a linken keresztül (App World letöltési oldal), egyébként meg türelem rózsát terem, de legalábbis frissítési értesítést.

Címkék: world app
süti beállítások módosítása