A BlackBerry 10 platform számtalan újítása között biztos lesz valamiféle felhőszolgáltatás, vagyis a manapság divatos, a-szerveren-tárolom-az-összes-fontos-adatomat filozófia a korábbiaknál élesebben rajzolódik majd ki a RIM új platformjánál. Persze közben ne feledjük el, hogy a mobilos cloud -- miként a mobilos e-mail -- egyik úttörője éppen a kanadai vállalat volt azokban az időkben, amikor az Android és az iOS még a kanyarban sem voltak.

cloud.jpg

Már csak az a kérdés, hogy ez milyen formában fog megtörténni, de annyi biztos, hogy több kiszivárgott, belső dokumentum említi a BlackBerry Cloud nevet, ami lehet valamiféle munkacím, de mi simán megvennénk ezen a néven is, sőt, logót is tök könnyen csinálhatnának hozzá a marketingesek.

A spekulációk szerint könnyen elképzelhető, hogy a BlackBerry Cloud lényegében nem más, mint a vállalatok számára kínált, a telefonokat a cég informatikai, üzenetkezelő rendszereibe integráló BlackBerry Business Cloud szolgáltatás szofisztikáltabb elnevezése. Vagy az sem kizárt, hogy az egész olyan lesz, mint a mindenféle mentési és tárolási célokra használatos Apple-féle iCloud, netán a BlackBerry Protect kiterjesztett, kibővített változata.

Szerintetek mit fog tartalmazni ez a szolgáltatás?

Via N4BB.

Címkék: blackberry cloud
süti beállítások módosítása