Nem csak a blogot olvasó fejlesztők, hanem a felhasználók számára is érdekes információkat hordoz a BlackBerry DevBlog legújabb bejegyzése, mely azt taglalja, hogy a BlackBerry 10 bevezetésével hogyan fog majd változni az App World alkalmazás-piactér működése és felépítése. Ami azt illeti, elég sok minden változni fog, ezt főleg azoknál az appoknál tapasztalhatjuk majd, melyeknek különböző verziói készülnek a különböző eszközökre, vagy akár különböző nyelvterületekre.

appworld_bb10_2.jpg

Az új App Worldben teljesen megújult, relevancia-alapú marketing metaadat támogatás lesz, magyarra lefordítva ez annyit tesz, hogy egy fejlesztő egyazon alkalmazásához több különböző képernyőmentést, vagy akár más-más nyelvű leírást csatolhat attól függően, hogy azt az appot éppen egy QWERTY-s BlackBerry 10-alapú okostelefonra, vagy egy PlayBookra kívánja letölteni a felhasználó, aki attól függően hogy spanyol vagy angol nyelvterületen él, különböző nyelvű leírásokat kaphat az appról.

Januártól új keresőmotor is lesz az App Worldben, amivel elvileg egyszerűbben megtalálhatják majd a felhasználók az őket érdeklő appokat, ezzel pedig összességében a fejlesztő is jól járhat, hiszen kis optimalizálással könnyebben felfedezhetővé teheti a programját. 

A legtöbb végfelhasználót persze nyilván az fogja érdekelni januártól is, hogy ha beírja a keresőbe, hogy Skype, milyen találatokat fog rá adni a rendszer, illetve úgy általában véve az alkalmazás-összetétel és az appok száma hogyan változik addigra. Elég biztató mindenesetre, hogy Alec Saunders és csapata most is gőzerővel dolgozik azon, hogy a választék sok érdekes és értékes tartalommal bővüljön a jövő év elejére, nyilván elsősorban a BB10-kompatibilis appokra kihegyezve.

Via BlackBerry DevBlog.

Címkék: world app bb10
süti beállítások módosítása