Igazából hajlamos vagyok egyetérteni azzal az elterjedt véleménnyel, hogy a Twitter mikroblog-szolgáltatás Magyarországon finoman szólva nem örvend túl nagy népszerűségnek, mégis a BlackBerry 10 platform globális rajtjánál komoly szerepe van annak, hogy a natív Twitter-app elkészül-e időben.

A BlackBerryt szokás lebecsmérelni a szegényes alkalmazásválaszték miatt, amit részben értek, részben viszont nem, de ez most tök mellékes, lényeg, hogy egy új platform rajtjára ott kell lennie bizonyos appoknak a store-ban, ha törik, ha szakad. Ezek közé tartozik a Twitter, illetve elsősorban a Facebook, de említhetnénk akár az Instagramot vagy a Skype-ot, meg persze az Angry Birds szériát.

Visszatérve a Twitterre, a korábbi demók alapján kijelenthető, hogy biztosan lesz natív Twitter app BB10-re, ezzel kapcsolatban senkinek ne legyen kétsége, talán még fotót is láttam róla valahol valamelyik Jam Americas beszámolóban, de most lusta vagyok előkeresni.

Azért tegyük gyorsan hozzá, hogy nem mindenkinek olyan triviális ám ez a téma, itt van mindjárt a Windows Phone 8, aminek a rajtjára még a saját tulajdonában álló Skype-ot sem tudta elkészíteni a Microsoft. Persze ettől még a Windows Phone 8-cal nincs semmi komoly probléma, jó kis rendszer, de látszik, hogy még egy olyan óriási, temérdek pénzzel kitömött cég, mint a Microsoft sem tud makulátlan rajtot venni egy platformmal, amit egyébként tegyük hozzá, hogy már két éve bemutattak.

És ha már Twitternél tartunk, nézzétek meg a Conduct fejlesztői stúdió Twitter appját, ami vizualizálva mutatja meg a 140 karakteres posztokat. A Feather Duster működésének lényegére még nem jöttünk rá, de legalább jól néz ki.

Címkék: twitter app bb10
süti beállítások módosítása