A magyarországi mobilszolgáltatók BlackBerry-választéka a márka általános reprezentációjához képest elég bőségesnek mondható, tény ugyanakkor, hogy még idén több olyan, elavultnak tekinthető OS5-ös és OS6-os készülék szerepelt az árlistákban, amiknek valójában nem sok keresnivalójuk volt ott. Nem rosszak azok a telefonok sem, csak a magyar piacon nehezen eladhatók, ideje tehát nyugdíjba vonulniuk, ennyi. Szerencsére mostanra eltűntek ezek az őskövületek szinte mindenhonnan, így most már csak OS7-es BlackBerryk szerepelnek a szolgáltatóknál árlistában.

curve_3g.png

A választék a leglátványosabban a T-Mobile-nál tisztult le nem is olyan régen, november elején, Eltűnt a választékból a BlackBerry 9780, illetve az egyébként OS7-alapú BlackBerry 9810 is, most már csak a 9320, a 9360, a 9790 és a 9900 kapható az operátornál. A Telenornál két típust árulnak, a BlackBerry 9320 mellett a 9900 van árlistán, míg a Vodafone hivatalos árlistáján még ugyan ott a 9320 mellett a 8520 és a 9300, kapni azonban már jóformán csak az elsőt lehet, illetve a Smart Store shopban a prémium modellek is előfordulnak.

Mindez végeredményben a márkaimázs szempontjából kedvező változásnak tűnik, hiszen tényleg nem kell többé két, két és fél éves modelleknek versenyezniük a mai modern androidos okosmobilokkal. Ez még akkor sem fair verseny, ha egyébként ezek a BlackBerryk is túlteljesítik bizonyos szempontból a mai belépőszintű okostelefon-kínálat egyes tagjait.

süti beállítások módosítása