Aki valamiért nem lelkesedik a BlackBerryje gyári böngészőéért, annak mostanra viszonylag kevés alternatíva áll rendelkezésére, de szerencsére az egyik legnépszerűbb megoldás, az Opera Mini régóta jelen van BlackBerry platformon is. A program most frissült a 7.1-es verzióra, ami a fejlesztők szerint sokkal gyorsabb lett, és belekerült egy letöltéskezelő is, ami mobilok esetében talán kevéssé hasznos, de sosem lehet tudni, mikor jön jól.

operamini71.jpg

Aki nem ismerné az Opera Minit, annak elmondjuk, hogy a kompakt kis programocska valójában nem is böngésző, hanem csak egy megjelenítőablak, a lekért weboldalt az Opera Software szerverei rakják össze a kód alapján és továbbítják egy tömörített csatornán a készülékre. Mindez gyors oldalbetöltést és még BB-s átlagban is az átlagosnál kisebb adatforgalmat eredményez, cserébe nem biztos, hogy minden weboldal tökéletesen jelenik meg benne.

Aki még nem próbálta ki az alkalmazást, de valamiért nem elégedett a gyári böngészővel, illetve régebbi BlackBerryvel rendelkezik, annak megérhet egy próbát. Az app letölthető az App Worldből is, de a 7.1-es verzió egyelőre csak az m.opera.com oldalról érhető el.

süti beállítások módosítása