A BlackBerry App World alkalmazás-piactér a BlackBerry 10 érkezésével több lényeges pontos is megújulhat, ennek egyik fontos lépése, hogy a szolgáltatás nevet vált. A BlackBerry Jam Asia rendezvényen a RIM bejelentette, hogy a piactér mostantól BlackBerry World néven folytatja a pályafutását, ami már csak azért is érdekes, mert ugyanezen a néven a RIM-nek szokott lenni egy éves konferenciája május elején Floridában.

bbworld.jpg

A névváltoztatást a kanadaiak szerint az indokolta, hogy az App World a jövőben egyre több olyan tartalmat kínál majd, aminek köze nincs az alkalmazásokhoz, vagy legfeljebb nagyon érintőlegesen. A BlackBerry Wolrdben így feltűnnek majd a zenék és a filmek, sorozatok, nagyjából úgy, mint az Apple-féle iTunes-ban. Tekintve, hogy az új BB10-es BlackBerryken egyébiránt lesz microHDMI-port, mindez azt jelenti, hogy egy lapostévére vagy erősítőre kötve a BlackBerryk egész jó médialejátszók lesznek.

Most már csak az a kérdés, hogy a BlackBerry World választékából nekünk, magyaroknak továbbra is csak az "app" rész marad, vagy nálunk is lesznek zenék és filmek ugyanúgy, mint az iTunes-nál. Illetve persze az is kérdés, hogy az appok közül a régiós korlátozások ugyanolyan szigorúak és sokszor indokolatlanok lesznek-e az új piactéren, mint, a régin.

Címkék: world blackberry app
süti beállítások módosítása