A RIM új, L-sorozatú BlackBerryjei kemény ellenfelekkel veszik majd fel a versenyt az okostelefonok egyre népesebb mezőnyében. Köztük lesz mindjárt az egyik legkeményebbnek számító iPhone 5, ami addigra lehet, hogy iPhone 5 S lesz, de az elég valószínűnek tűnik, hogy formáját és méretét tekintve jövő év elejéig nem változik számottevően a csúcs Apple-mobil.

iphone5_bb10_1.jpg

Kapóra jön ezért, hogy a BBVietnam (ezek a vietnámiak nekem egyre gyanúsabbak, csomó infóhoz hamarabb hozzájutnak mindenkinél -- ők tán az új Kína?) közzé tett két fotót, amin az iPhone 5 és egy L-sorozatú, BB10-es BlackBerry látható egymás mellet.

iphone5_bb10_2.jpg

A kettő közül méretét tekintve egyértelműen az utóbbi a nagyobb, ha hihetünk akorábbi infóknak, az L-sorozat 130x65,6x9 millimétes lesz, ezzel szemben az iPhone 5 124x58,6x7,6 millimémetes. Vagyis amellett, hogy kisebb, még vékonyabb is, bár ez a második fotón nem nagyon látszik. A BlackBerry kijelzőjének a képátlója egyébként kábé 5 milliméterrel nagyobb, és nagyobb lesz a felbontás is, ennek ellenére az ikonsor 4x4-es, szemben az új iPhone 5x4-es elrendezésével, ami ugye az új modell egyik komoly innovációja volt. 

A BlackBerry L-sorozat és az iPhone 5 igazi küzdelmére azért ne feledjük, legalább január 30-ig várni kell, addig legfeljebb a hardvert lehet összevetni, a BlackBerry 10 ugyanis még nem készült el. 

Via BBVietnam.

Címkék: iphone bb10
süti beállítások módosítása