Megkezdődött az új BlackBerry 10 platform átfogó bétatesztje, jelentette be a RIM. Ennek keretében több mint 120 amerikai vállalat, többségükben nagyvállalatok döntöttek a korai tesztelés mellett. A zárt bétateszter mezőny nagyjából a fele az 500 legnagyobb amerikai nagyvállalat közé tartozik -- csak a miheztartás végett, a listára közel 5 milliárd dolláros árbvevétellel lehetett idén felkerülni, a lista fele, vagyis a medián pedig 10 milliárdnál húzódik meg.

A meghívásos Technical Preview program nem csak a BB10-et, hanem a teljes infrastruktúrát teszteli az ügyfeleknél, amelynek két sarkallatos pontja a Enterprise Service 10 menedzsment platform és a két párhuzamos, de izolált BB10 környezetet (céges és magán) biztosító particionálás, amely Balance brand alá kerül. A cégek tipikusan magas adatvédelmi követelményekkel működő iparágakból kerülnek ki a RIM közlése alapján, így a pénzügyi, egészségügyi, kormányzati és média szektorokból. Mindez bíztató jele annak, hogy a RIM alapos munkát végez a BB10 rajtjának előkészítésében, hogy visszaállítása megtépázott renoméját, végül pedig ezek a közép és nagyvállalatok alkalmazottak millióit foglalkoztatják.

A RIM most csütörtökön, december 20-án teszi közzé legújabb pénzügyi jelentését. Az elemzői konszenzus nagyjából felére visszaeső forgalmat vár, ennek ellenére a cég papírjait 9 havi csúcs közelében adják-veszik.

süti beállítások módosítása