Na jó, igazatok van, teljesen lehetetlen állapot, hogy nem jelent még meg a BerryBlogon a BlackBerry Blade fantázianevű tanulmány, mely szélsebesen bejárta az internetet tegnap. A deisgnterv olyannyira jól sikerült, hogy akadtak olyan oldalak is, ahol már tényszerűen a következő generációs BlackBerryként aposztrofálták a képen látható, a szétcsúsztatható Torch felépítését követő telefont.

Pedig a BlackBerry Blade egyelőre tényleg nem több, mint egy kanadai cég (ami nem a RIM) által összedobott ügyes kis koncepció, vagyis konkrétan ha a Pixelcarve nevű cégen múlna, bizony így nézne ki az új generációs BlackBerry. Amellett, hogy a terv a szép emlékű Milan formatervét idézi, tetten érhető rajta némi Sony Ericssonos, pontosabban Sonys beütés is, bár az anyagok pontos ismerete nélkül azért nehéz verdiktet mondani.

Annyi baj legyen, az íves kialakítású szétcsúsztatható Blade-nek műszaki paramétereket is álmodtak a designerek: 1,5 GHz-es négymagos processzor, 4,5 hüvelykes, 1280x720 pixeles felbontású AMOLED-kijelző, 12 megapixeles kamera, LTE és persze BlackBerry 10 operációs rendszer. 

Jól néz ki? Jól hangzik? Elfogadnátok? Kommenteljetek!

Via CrackBerry.


weboldalunk | videóink | írj nekünk!

Another World, egy másik világ
Cut the Rope: Experiments
Elkezdték árulni az iPadet Magyarországon
Hárommillió iPad az első három napban

Jöhetnek a Samsung-BlackBerryk?
A :) miatt perlik a RIM-et (komoly!)
Csütörtöki Nokia rövidhírek
Magyar alkalmazások hada
Weather Flow

A videót Polcz Péter készítette

Az egyik legtehetségesebb BlackBerry-fejlesztőcsapat, a Bellshare az utóbbi időben más platformok felé is kacsintgat, hiszen a srácok megcsinálták az androidos BeWeathert, most pedig a RIM-nél maradva újabb előrelépés történ: megérkezett a BeWeather HD, természetesen mi másra, min a PlayBookra.

A program nagyjából ugyanazt tudja, mint a BlackBerrykre fejlesztett változat, vagyis a Weather Underground világméretű adatbázisára építve időjárásadatokat küld le a kliensnek a nap 24 órájában, a hét minden napján. A program grafikus képességeit a PlayBookhoz igazították a fejlesztők, az eddigi képek alapján nagyon szép lett a felület, ennél már csak az lenne jobb, ha valamelyik bombázó meteorológus csaj mutogatná el a tablet kijelzőjén, hogy milyen időnk van.

A PlayBookra fejlesztett változatból - akárcsak a telefonos kliensből - sajnos hiányzik a mozgó radarkép, meg a kritikus időjárási vészhelyzetekre figyelmeztető riasztás. Na nem mintha nálunk tornádótól kéne félni, mint mondjuk az USA-ban, ahol ez a szolgáltatás működik.

Akit érdekel a program, letöltheti az App Worldből, a program ára 3,75 euró.

Lehet, hogy nem is annyira baj, hogy az első PlayBookokból nem került forgalomba 3G-s változat, hiszen a vásárlók többnyire a kizárólag Wi-Fi vezérlővel ellátott tableteket keresik - áll egy friss kutatásban. Olyannyira, hogy az Egyesült Államokban tavaly eladott tabletek 90 százaléka nem tudott mobilhálózatra csatlakozni. Ne ennek biztosan nem örülnek a mobilszolgáltatók.

A HWSW tegnapi cikke idézi a kutatást, valamint elemzi kicsit a honi helyzetet is:

A többi, például az Androidot futtató tableteknél két éves hűségidőt kell vállalni a szolgáltatóknál vásárláskor, ami a gyorsan változó piacon nehéz döntés. A havidíjat akkor is fizetni kell a hűség lejártáig, ha a felhasználó egyáltalán nem használja ki azt. Márpedig legtöbb esetben a tabletet otthon, vendéglátóhelyeken és irodában használják a tulajdonosok, ahol elegendő a Wi-Fi kapcsolat megléte is, a 3G pedig akkor válik szükségessé maximum, ha a tablet tulajdonos elutazik vagy nyaral. Ráadásul két éves hűségszerződést kötni egy olyan eszköz vásárlásakor, ami 9-15 hónap alatt biztosan elavul, nem egy jó ötlet.


A 3G-s tabletek ellen szól az a tény is, hogy a legtöbb vásárlónak már van egy mobilinternet előfizetése elsősorban az okostelefonjához, vagy esetleg egy USB-stickhez, 3G-routerhez használt SIM-kártyán. Emellé pedig kevesen szeretnének még egy teljes árú előfizetést kötni, a szolgáltatók pedig egyelőre nem támogatják az előfizetés megosztását több SIM-kártya között. A szakértők persze azt várják az amerikai piacon, hogy hamarosan megjelennek az úgynevezett családi mobilinternet-csomagok, amivel egy keretet lehet osztani az előfizetéshez tartozó okostelefonok és tabletek között. Ez a változás biztosan erősítené a keresletet a 3G-képes tabletek iránt. Viszont ehhez az kellene, hogy az operátorok ne ragaszkodjanak ahhoz, hogy minden eladott tablet mellé egy SIM-kártyát is eladjanak hosszú távú szerződéssel.

A RIM ettől függetlenül áprilisban minden bizonnyal piacra dobja a 3G-s, illetve 4G-s PlayBookokat, amitől annyit talán mindenképpen lehet majd várni, hogy a mobilszolgáltatók nagyobb hajlandósággal karolják fel a kütyüt, egy kizárólag Wi-Fi-s eszköz értékesítésében ugyanis szinte semmi előnyük nem származik.

Vajon a RIM-nek származik-e belőle előnye?

Címkék: 3g rim playbook tablet

Holnap nagy napja lesz a finn Rovio-nak, melynek nevét azóta ismeri több tízmillió ember, hogy egy sokadik próbálkozásként létrehozott, meglehetősen bugyuta történetvezetésű és grafikájú mobiljátékkal megcsinálták a szerencséjüket. Igen, ez az Angry Birds, mely minden idők egyik legnépszerűbb mobilos játékaként újabb részéhez érkezik.

Holnap jön ugyanis az Angry Birds Space több platformra is, a dolognak számunkra mindössze egy szépséghibája van: PlayBookra (egyelőre) nem. Legalábbis ezt írja az N4BB, amiben lehet némi valóságtartalom, hiszen a játék weboldalán a platformok felsorolása közt nincs ott a PlayBook, jóllehet a játék elődjei, az eredeti Angry Birds, a Rio és a Seasons megjelent a RIM tabletjére is.

Azért bízunk benne, hogy a Rovio előbb-utóbb elkészíti a PlayBook-portot is, addig meg valahogy csak kibírjuk az űrben repkedő madarak nélkül - függők a PC vagy Mac monitorán is elkezdhetik. 

Már tényleg itt lenne az ideje, hogy a RIM felfrissítse a legolcsóbb BlackBerrykből álló kínálatát, vagyis a Curve-széria alsóházában is produkálna valami kézzelfogható újdonságot. Ahogy arra félig-meddig ígéretet is tett, és ha minden igaz, napokon belül be is jelenti a Curve 9220-as és 9320-as modelleket. 

Utóbbiról tegnap újabb kémfotók kerültek ki az internetre a CrackBerry egy olvasójának jóvoltából. A fotókon ismét jól látszanak az előlapból kiemelkedő híváskezelő- és menügombok, valamint a vadiúj, BlackBerry Messengernek dedikált nyomógomb, amivel - ki hinné? - a BlackBerry Messengert lehet elindítani.

Emlékeztetőül a képességek: 2,44 hüvelykes, 320x240 pixeles felbontású kijelző, 512 MB RAM, GPS, Bluetooth, FM-rádió és UMTS modem és 3,2 megapixeles kamera. Mielőtt még valaki nagyon fintorogni kezdene, ne felejtsétek, hogy a Curve sok esetben ugródeszka egy felsőkategóriás modell irányába.

Via CrackBerry.

Címkék: kémfotó curve 9320
süti beállítások módosítása