Javában zajlik a foci Európa-bajnokság, ezúttal olyan appokat mutatunk be nektek, melyek segítenek nyomon követni a meccseket. Emellett szó lesz az iOS6 újdonságairól, az érkező Windows Phone 8-ról, valamint a RIM és a Google új tabletjeiről.

weboldalunk | videóink | írj nekünk!

Hírhétfő minimál Ilyen az iOS 6 Maps, az új térképszolgáltatás

Leáll a 16 GB-os PlayBook gyártása Június 20-án lehull a lepel a WP8-ról

A videót Polcz Péter készítette

Vannak akik megvetik őket, vannak akik imádják, közben sokan közülük milliomossá válnak és végigbulizzák a földkerekség összes menő szórakozóhelyét. Ők a DJ-k, akik ma már egyre ritkábban pörgetik a lemezeket, helyette egészen újfajta szerkezetekkel csiholnak zenét (?). Például egy tablettel.

A BlackBerry World idején mutatkozott be a nagyérdeműnek az egyik leglátványosabb DJ app (működését lásd fent, ami valaha létezett ilyen eszközökre: a Pacemakerrel igazán látványos módon lehet mixelgetni a zenéket, persze arról fogalmam nincs, hogy a program által biztosított effektek mennyire használhatók egy profi DJ számára. Tartunk tőle, hogy amatőr lemezlovasok számára a Pacemaker a maga 15 eurós árával kissé drága játékszer, profiknak meg túl egyszerű, de ezt majd elmondják a BerryBlog DJ-olvasói.

A Pacemaker letölthető az App World storefrontból. Az egyszerűbb és olcsóbb Pacemaker Lite innen érhető el.

Alig múlt el a BlackBerry World 2012, a RIM máris bejelentette a jövő évi dátumot a legfontosabb happeningjére, melyet szokás szerint a floridai Orlandóban rendeznek a kanadaiak. Az idei rendezvény idején több aggodalmaskodó hangot is hallhattunk arról, hogy a RIM jövőre esetleg meg sem rendezi már a Worldöt, ez azonban szerencsére merő fantazmagória volt, az esemény május 14-16-án lesz Floridában.

Ami azt illeti, a jövő évben a BlackBerry World mellett minden eddiginél több rendezvényt és konferenciát/képzést tart majd a RIM a tervek szerint. A DevCon-t jövőre BlackBerry Jam-nek hívják majd, és 2013-ban is három lesz belőle, ebből egy - ahogy idén is - február elején Amszterdamban. A Jam World Tour fejlesztői fejtágítás pedig világszerte összesen 23 nagyvárost látogat meg -- hozzánk legközelebb Varsót.

bbworld2012.jpg

Szóval nem lehet azt állítani, hogy a RIM-nek nincsenek tervei arra nézve, hogyan érje el a fejlesztőket jövőre, addigra pedig minden bizonnyal már a felhasználók kezében is ott lesznek a BlackBerry 10-es készülékek, melyekre jobbnál-jobb alkalmazásokat érhetnek majd el a vásárlók, többek közt a Jam turné áldásos hatásának köszönhetően.

Ami a BerryBlogot illeti, jövőre igyekszünk ott lenni legalább egy nagyszabású rendezvényen, hogy ez az amszterdami BlackBerry Jam lesz-e, vagy netán ezúttal már Amerikába is eljutunk a BlackBerry Worldre, azt egyelőre nem tudjuk. Még az sem kizárt, hogy mindkettő összejön.

Címkék: world blackberry jam

Akár már holnap megjelenhetnének az első olyan alkalmazások és SIM-kártyák, melyek segítségével az NFC-s mobilokkal tudnánk a bankkártyánkat helyettesíteni fizetési tranzakcióknál - írja az Index. Ilyen BlackBerryből jelenleg négy típus van egyébiránt, a 9900 mellett a 9790, a 9380 és a 9360 rendelkezik olyan hardverrel, mely képes rövid hatótávolságú rádióhullámokkal kommunikálni a terminálokkal. A világ több országában ez a fizetési mód egyénbként már működik, így mi is írtunk a Turkcell rendszeréről, de jó hír, hogy most már nekünk sem kell sokat várnunk:

Átalakíthatja a  pénzügyi tranzakciókat a mobiltárca szolgáltatás elterjedése; a technológia már készen áll a magyarországi kereskedelmi célú bevezetésre – közölte a Mobiltárca Szövetség kedden. A szövetség kiemeli, hogy Magyarország az elsők között indíthatja el a mobil NFC technológián alapuló szolgáltatásokat.

Az NFC segítségével a pénzügyi tranzakciók mobilizálódhatnak, a plasztikkártyák beköltözhetnek az okostelefonba. Egy év múlva már több mint félmillió ilyen telefon lesz a hazai előfizetők kezében, amelyekkel legalább 20 ezer helyen lehet majd fizetni – jósolja a szövetség. Kiemelik, hogy a fogyasztóknak pedig 2013 első negyedévében válik elérhetővé a szolgáltatás. A mobil NFC megoldások alapjaiban változtatnak vásárlói szokásokon: a technológia segítségével a vásárló érintés nélkül, másodpercek alatt és egy eszközön juthat többletinformációkhoz a termékekről és akciókról, a kuponok gyűjtését és beváltását pedig sokkal egyszerűbben intézheti.

A Magyar Mobiltárca Szövetség 2011 júniusában alakult a Magyar Telekom, a Vodafone, a Telenor, az OTP, a Mastercard és a SuperShop összefogásával. A szövetség célja egyebek között az innovatív, mobil NFC technológiára alapuló fizetési megoldások, rendszerek és szolgáltatások elterjedésének előmozdítása, az ezzel kapcsolatos szakmai irányelvek kialakítása, a szakmai színvonal  folyamatos fejlesztése, valamint a technológia mögött lévő platform egységesítése.

Mire a technológiát bevezetik, valószínűleg a jelenlegieknél tehát jóval több NFC-s készülék lesz forgalomban, köztük bizonyára több új BlackBerry is. Ne feledjük, hogy a RIM okostelefonjai a mai napig élen járnak a biztonságos NFC-autentikáció terén, de persze nem csak fizetési tranzakciókra lehet használni a rendszert: van például BBM-es kontakt-csere, fájlküldés kezdeményezés, meg külső programok révén sok minden más, így gyakorlatilag bármilyen parancs felprogramozható egy NFC chipbe.

Nálam például az éjjeliszekrényemre ragasztott NFC matrica bekapcsolja az éjszakai üzemmódot, ha elhúzom felette a telefont. Neked hogyan válna hasznodra a rendszer?

Via Index.

Tegnap - bevallom némi segítséggel - rátaláltam az Easy Fashion Blog nevű streetstyle/fashion blogra, amit egy párizsi divatbloger, Fred csinál. Az egyik posztban közölt képek szerintem magukért beszélnek, minek ide több kommentár, ennyi, fiúk és lányok.

bb_girl1.jpg

bb_girl2.jpg

Via Easy Fashion Paris.

A PlayBook operációs rendszerében pont az a jó, hogy senkit nem akar másolni, de ettől függetlenül biztos felmerült már bennetek, hogy milyen jó lenne, ha z iOS-re vagy Androidra készített programok elfutnának a RIM tabletjén. Utóbbi már megvalósult, hiszen a 2.0-s PlayBook OS-sel megjelent az Android App Player, de az iOS-appok futtatása sem lehetetlen, feltéve, hogy az alábbi videó nem totál kamu.

A videón látható Brine iOS-emulátor a leírások szerint az Android App Playerhez hasonlóan működik, tehát a Apple rendszerére fejlesztett szoftverek egy elkülönített futtatókörnyezetben indulnak el és működnek - láthatóan egész jól. A fejlesztő szerint az emulátor eredetileg Windowsra készült, onnan lett átportolva PlayBookra, A többi részletről lövésem sincs, aki esetleg ért az efféle megvalósításokhoz, riportolhatna, hogy vajon hogyan is működik a Brine.

Letöltési link egyelőre nincs, és őszintén meg lennénk lepve, ha a RIM hivatalosan is beépítene valami hasonló képességet a későbbi PlayBook OS-ekbe, de végső soron semmi sem lehetetlen, ki gondolta volna például korábban, hogy jön az Android App Player? Éljen a multiplatformos kompatibilitás!

Via N4BB.

süti beállítások módosítása