Újra Forma-1 lázban égünk! Ancsa a Red Bull rendezvényén összefutott Mark Webberrel és kipróbált egy klassz szimulátort. Megnéztük azt is, milyen alkalmazások érhetők el az olimpiai játékok híreinek követéséhez.

weboldalunk | videóink | írj nekünk!

Élő olimpiai közvetítés androidon 17 millió iPad és 26 millió iPhone az utolsó hónapban

Jövő héten érkezhet az új Playbook VILÁGEXKLUZÍV - Windows Phone 8 emulátor screenshotok

A videót Polcz Péter készítette

Mi még ugyan az első generációs fejlesztői BlackBerry 10-prototípust sem láttuk közelről (majd teszünk róla, hogy ez mielőbb változzon), de egyre több jel utal arra, hogy már a csőben van az újabb prototípus. Legalábbis erre utal egy 3D-s kép (tehát nem fotó), amit a BlackBerry 10 fejlesztői oldalra tett fel a RIM -- majd el is távolított.

devalpha_b.jpg

Szerencsére a mindig szemfüles N4BB-nek sikerült megörökíteni a "Dev Alpha B" jelzésű eszközt, ami láthatóan nem teljesen egyezik az eredeti prototípussal, bár ugyanolyan érintőkijelzős megoldás mindkettő. Egyelőre totál homály van afelől, hogy akkor ez most pontosan mi is volt, lesz-e belőle tényleges fejlesztői prototípus, és ha igen, miben fog különbözni az első prototípustól.

Egyáltalán mi abban a ráció, hogy többféle fejlesztői prototípus is készüljön egy platformhoz, pláne ha mindkettő ugyanolyan formátumú?

Via N4BB.

Borzasztó ez az uborkaszezon, ilyenkor hajlamos azt hinni az ember, hogy rajta kívül senki nem dolgozik, legfeljebb a RIM-nél serénykednek azon, hogy a BlackBerry 10 operációs rendszerrel mielőbb elkészüljön a cég. Ebben az időszakban üdítően hat minden olyan kezdeményezés, mint Jon Anastasiadis dizájner újabb BlackBerry 10 koncepciója.

bb10_slider_concept.jpg

Jon korábban álmodott már nekünk (pontosabban a CrackBerrynek) QWERTY-s és full touch BlackBerry 10-es telefont, most pedig itt a Torch-utánérzetű csúszka. Ez a változat egyébként szerepel a RIM szupertitkos ütemtervében, méghozzá állítólag még jövőre meg fog jelenni a készülék, más kérdés, hogy aligha éppen abban a formában, amit Jon elképzelt.

Pedig az elképzelés egyébként nem rossz, bár a híváskezelő gombok szerintünk kissé szerencsétlen helyre kerültek, és egyáltalán nem biztos, hogy a teljesen lapos billentyűzeten olyan kényelmes lenne gépelni, dehát éppen ez a szép az efféle dizájntervekben, hogy lehet róluk fantáziálgatni addig is, míg kézbe nem fogjuk a RIM tervezőmérnökei által megálmodott végleges változatokat.

Via CrackBerry.

A nagy BlackBerry 10 őrület közepette az utóbbi időben mintha kevesebb figyelmet kapna a RIM tablet-termékvonala, a szép reményű PlayBook. Az új generációs verzió megjelenése most ismét kézzelfogható közelségbe került, bár egyelőre korántsem biztos, hogy nálunk egyhamar megjelenik a kütyü.

playbook3g.jpg

A mobilesyrup által kiszivárogtatott infók szerint az új, mobilhálózatokra is csatlakozó PlayBook július 31-én jelenhet meg a kanadai boltok polcain, illetve vélhetően ezzel együtt az Egyesült Államokban. A Bellnél már ára is van a tabletnek, 550 dollárba fog kerülni hűségszerződés nélkül, ami azért nem feltétlenül kelti azt a látszatot, hogy ebből ezúttal egyből sikertermék lesz, más kérdés, hogy ha szolgáltatónál kapható valami, akkor úgyis a hűségszerződés mellé megállapított árak a mérvadóbbak (a pletykák szerint hűséggel 350 dollárt fog kóstálni az új PlayBook).

Emlékeztetőül, az új változatban másfélszer gyorsabb processzor lesz, mint a régiben, emellett lesz benne LTE (vélhetően csak Amerikában), illetve HSPA+ hálózatokkal kompatibilis modem, vagyis az új PlayBooknál nem kell többé Wi-Fi jelre vadászni az internethasználathoz, illetve nem kell a BlackBerry Bridge-re hagyatkozni.

A hazai megjelenésről egyelőre semmi konkrétat nem tudunk, bár úgy értesültünk, hogy az egyik szolgáltatónál már javában tesztelődik egy példány, de egyelőre nincs terv arra vonatkozóan, hogy mikor kerüljön a boltokba a cucc. A tesztpéldányt azért majd megpróbáljuk megkaparintani jól.

Címkék: playbook lte 4g

Javában dúl a nyári koncert- és fesztiválszezon, bár a nagyobb itthoni fesztiválok közül már csak egy (éppen a legnagyobb, a Sziget) van hátra, azért a fesztiválozás távolról sem hungarikum, a világ más tájain is összejönnek a fiatalok egy kis lazulásra.

Az idei Balaton Sound egyik sztárja David Guetta volt, aki a nyáron Indiában is járt, a fenti videó az egyik helyi fesztiválon adott koncertet az elektronikus beat kedvelőinek - amiből Indiában is fellelhető néhány millió. A felvétel érdekessége, hogy egy PlayBook 5 megapixeles kamerájával készült, persze a hangot alávágták, azt bármennyire is jó minőségű sztereó mikrofonja van a tabletnek, aligha tudta volna rögzíteni a rendszer.

Mondjuk a magam részéről mindig furcsán néztem azokra, akik tabletekkel videóztak, de végső soron pár hónap, vagy év elteltével kit fog érdekelni, mivel készült a felvétel, a lényeg, hogy egy jó minőségű videó, egy maradandó emlék lesz a végeredményt.

Talán éppen itt volt ennek is az ideje. Mármint annak, hogy a lassan másfél-kétéves belépőszintű BlackBerryk kikopjanak végre a hazai mobilszolgáltatók kínálatából, és átadják a helyüket a modernebb típusoknak, mint például a 9320-nak vagy a 9360-nak.

A két ominózus modell, a 9300 és a 8520 júliusra gyakorlatilag mindegyik magyar mobilszolgáltatónál megszűnt létezni, a hivatalos árlistákon nem szerepel már egyik készülék sem, bár egyik-másik operátornál a weben még felfedezhető a kínálatban némelyik modell. A választékból kivezetett két telefon helyét a fentebb említett két típus váltja ki, szóval ne csüggedjetek, továbbra sem maradtok olcsó BlackBerryk nélkül!

Már csak az a kérdés, hogy a kínálat legolcsóbb tagja, az általunk is lelkesen használt 9320 mikor tűnik fel végre a T-Mobile-nál és a Telenornál, mert a jelek szerint egyelőre kizárólag a Vodafone Magyarország árulja a típust. 

Szóval viszlát BlackBerry 8520, 9300, jó volt veletek!

Címkék: curve 9300 8520