A RIM új mobilplatformjának rajtja már alig három hétre van csupán, így óhatatlanul kezdenek megjelenni az első találgatások vagy spekulációk arról, hogy a kanadaiak mennyit fognak kérni a telefonokért. Nem keveset, az biztos, a Bell például az előregisztrációs promócióban kisorsol öt készüléket a vásárlók közt, aminek értéke egyenként uszkve 700 kanadai dollár, vagyis úgy 150-160 ezer forint. Ez lenne tehát az új BlackBerryk listaára?

bb10_lseries_hires.jpg

A 150-160 ezer forintos fogyasztói ár egyébként itthon is reális, legalábbis a mobilszolgáltatóknál nagyjából ennyiért, vagy ennél kicsit drágábban szoktak elmenni a csúcskategóriás modellek, tegyük hozzá gyorsan, két év hüségvállalással, esetleg feltöltőkártyás konstrukcióban. Itthon az összes csúcskategóriás BlacBerry nagyjából ezen az árszinten debütált korábban a mobilszolgáltatóknál, vélhetően ez most sem lesz tehát másként. Persze a sarki fűszeresnél GSM-szaküzletben akár egészen egzotikus árazása lehet a telefonoknak.

Mondjuk elég sokat nyom a latba, hogy végül mit is fognak tudni azok a bizonyos telefonok, például lesz-e bennük LTE-rádió, aminek mondjuk a magyar környezetben nem tudom, mi értelme van, de biztos lesz olyan, aki hasznot tud valamilyen módon húzni belőle. A telefonok valamilyen izmos díjcsomaggal ennél bizonyára olcsóbban is elérhetők lesznek itthon, bár egyelőre sem hazai előregisztrációról, sem nyereményjátékról nem hallottunk, de ami késik nem múlik. 

Te hogy állsz vele, mekkora összeget teszel félre az új BlackBerrydre?

Címkék: ár bb10
süti beállítások módosítása