Nemrég volt alkalmam kipróbálni egy Nokia Lumia 920-as telefont, aminek az egyik legnagyobb okossága a lélegzetelállító kamerában rejlik. Ez a kamera rossz fényviszonyok mellett is elképesztő minőségű fotók készítésére volt képes, meghazudtolva a fizika törvényszerűségeit. Legalábbis még a legújabb okostelefonoknál is elég alap, hogy értékelhető fotókat csak nappal lehet velük csinálni, a videókról nem is beszélve.

A BlackBerry 10-es telefonokban ha nem is jut feltétlenül olyan központi szerephez a kamera, mint az említett Nokia modellnél, attól még a 8 megapixeles érzékelővel ellátott fényképező várhatóan elég jól fog teljesíteni, nem csak az időutazó, pislogásszűrő felvételi funkció miatt. 

A telefonnal készített fotók minőségéről egyelőre tesztfotók garmadája híján viszonylag keveset tudni, de a fent látható éjjel, egy viszonylag jól kivilágított városi utcán készült felvétel alapján mi a magunk részéről bizakodunk.

Ha már kamera, közben kikerült a netre egy olyan videó is, ami az L-sorozat képkezelőjének utólagos, gyári effektezési funkcióját mutatja be. Aki használ mondjuk Instagramot más platformokon, vagy az Instaphoto-t BlackBerryn, annak ez ismerős lehet: vannak mindenféle korrekciós szűrők, de művészi effektek is létrehozhatók utólag a telefon gyári fotómanipulátorával. Az alábbi videón egyébként hangsúlyozottan nem a végleges hardvert nyomkodják, természetesen nem a végleges szoftverrel.

Via Telekom-Presse.at, GagdetMasters.

Címkék: kamera bb10
süti beállítások módosítása