A BlackBerry új operációs rendszerének, a BlackBerry 10-nek az egyik legnagyobb fegyverténye az alkalmazások oldalán, hogy a rendszer képes minimális átalakításokat követően androidos alkalmazásokat is futtatni. Az ilyen átportolt appokkal már tele van a BlackBerry World, és aki azt gondolja, hogy csak a kisebb, hobbifejlesztők választják az egyszerű(bb) portolást, az nagyon téved.

skype.jpg

A BlackBerry 10 bemutatóján múlt héten elhangzott, hogy rövidesen érkezik a Skype VoIP-kliens BlackBerry 10-re, no hát úgy alakult, hogy a legfrissebb hírek szerint ez is egy androidos port lesz, vagyis valójában egy androidos Skype-ot fogunk futtatni a Z10-en vagy a Q10-en, illetve minden más, később megjelenő BB10-es telefonon. 

Hogy ez jó vagy rossz hír, azt egyelőre nehéz így megítélni, egyfelől persze örülni kell neki, hogy egyáltalán lesz Skype, másfelől viszont minden platformon a natív alkalmazások nyújtják a legjobb élményt, ehhez semmi kétség nem fér. A Skype, illetve a Microsoft itt valószínűleg várakozó állásponton van, ha az appot kellően sokan letöltik, elképzelhető, hogy elkészül a natív kódban írt változat is belőle.

Persze előbb jussunk el oda, hogy az android-port megjelenjen a BlackBerry Worldben, erre azonban már állítólag nem kell sokáig várni a Skype szerint.

Címkék: skype android bb10
süti beállítások módosítása